|

Antalya Film Festivali'nin yarışma kısmı uluslararası olacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, bu yıl 54'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali'nin yarışma kısmının artık sadece uluslararası nitelikte ve tek olacağını bildirdi.

Yeni Şafak
09:59 - 20/07/2017 Perşembe
AA
Uluslararası Antalya Film Festivali Başkanı Menderes Türel, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, festivalin 21-27 Ekim'de düzenlenmesinin planlandığını söyledi.
Uluslararası Antalya Film Festivali Başkanı Menderes Türel, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, festivalin 21-27 Ekim'de düzenlenmesinin planlandığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Uluslararası Antalya Film Festivali Başkanı Menderes Türel, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, festivalin 21-27 Ekim'de düzenlenmesinin planlandığını söyledi.

Festival yönetimini tanıtan Türel, festivalin artistik direktörlüğünü film yapımcısı Mike Downey, danışmanlığını Mirsad Purivatra, Antalya Film Forum direktörlüğünü de yapımcı Zeynep Atakan'ın üstleneceğini dile getirdi.

Festivalle ilgili ilk döneminden bu yana önemli hedefler koyduklarını anlatan Türel, bu yıl önemli yenilikler yaptıklarını vurguladı.

"Yarışma, uluslararası nitelikte olacak"

Türel, "Bu yıl festivalin yarışma bölümünü tamamen uluslararası hale dönüştürüyoruz. Ulusal ve uluslararası olarak iki kategoride yarışmamız vardı. Artık film festivalimizin yarışma kısmı uluslararası nitelikte ve tek olacak. Ulusal ve uluslararası yarışmayı birleştirerek daha güçlü bir yarışma programı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Uluslararası yarışmada, ulusal sinemanın başarılı örneklerinin de yer alacağını bildiren Türel, "Tek yarışmaya yerli ve yabancı filmler katılacak. Böylece Türk sinemasının dünyaya açılımını daha güçlü şekilde desteklemiş olacağız. Türkiye'de artık 30'a yakın ulusal film festivali gerçekleştiriliyor. Hedefimiz Antalya'nın adına yakışır bir uluslararası kimliği oluşturmaktır" dedi.

#Antalya Film Festivali
#Menderes Türel
7 yıl önce