|

Arapça Kitap ve Kültür Günleri başladı: İlim yolunda hep birlikte yürüyelim

Bu yılı ikincisi düzenlenen “Arapça Kitap ve Kültür Günleri” Sultanahmet Vakfı’nda başladı. 22 ülkeden 50 yayınevini ağırlayan fuarın mimarlarından Haşimi Yayınevi Yayın Yönetmeni Ali Sözer “Bu kültür şöleninde ilim basamaklarını birlikte çıkacağız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 15:31 - 17/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Sultanahmet Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek  etkinlik, 26 Şubat’a dek sürecek.
Sultanahmet Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlik, 26 Şubat’a dek sürecek.

Geçtiğimiz yıl “Arapça Kitap Fuarı" olarak düzenlenen organzasyon, bu yıl “Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri" adıyla kapılarını açtı. İstanbul Sultanahmet Vakfı (İSVA), Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Haşimî Yayınevi ortaklığında düzenlenen etkinlik hakkında konuşan Ali Sözer, “Tarih boyunca nasıl omuz omuza yürüdüysek aynı şekilde bu kültür şöleninde de ilim basamaklarını birlikte çıkacağız" dedi.





YAZMA ESERLER OKURU BEKLİYOR


Sözer, sözlerine şöyle devam etti: “Asırları aşan el yazması kitaplarımız var, hepsi yayınlanmayı bekliyor. Elimizdekilerin farkına varmalı ve kitapların ışığında yürümeliyiz. Âlim ve yazarlar kitapları rafa dizdi. Çünkü kitapları dizebilmek için okuyup anlamak gerekiyor." Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Mısır, Cezayir ve Kuveyt başta olmak üzere 22 ülkeden 50 yayınevinin katılacağı Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri, “Asırlardır Sönmeyen Işığımız: Âlimler-Kitaplar" üst başlığını taşıyor. Seminer, imza günü, söyleşi, panel gibi etkinliklerde yazma eserler uzmanı Hâlid-el Bedâvî, yazma eserler tahkik uzmanı Hamza el-Kettânî, zengin bir kütüphaneye sahip olan Tahir Bahirke, Hadis âlimi Mucir-el Hatîb hazır bulunacak. Ayrıca Mısır'dan Ahmed Ferid Mezidi, Mısır, Sudan'dan Tarık Muhammed Nur, Suudi Arabistan'dan Ömer Bacihayyif, Said Fude, Suriye'den Muhammed Avvame'nin yanı sıra Türkiye'den Ebubekir Sifil, Yusuf Kaplan, D. Mehmet Doğan, Bedri Gencer, Ahmet Turan Arslan, Kemal Yıldız konuk olacak.



EDEBİYATTA DA ORTAK OLALIM


Fuarın kitapseverler için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten TYB Başkanı Mahmut Bıyıklı, etkinliğin tarihi bir öneme sahip olduğunu söyledi. “Yazarlar arası etkileşimi arttırmamız gerekiyor" diyen Bıyıklı, sözlerine şöyle devam etti: “Tanışan ve kaynaşan Müslüman yazarlar, hem Arapça hem de Türkçe ortak eserler ortaya koyacaktır. Ticaretteki ortaklığımızı edebiyatta da uygulamak istiyoruz. Bu fuar, yeni müjdelere kapı açacaktır."


#Arapça Kitap ve Kültür Günleri
#Sultanahmet Vakfı
7 yıl önce