|

Arnavutluk'ta 'Türk Filmleri Festivali' düzenlendi

Arnavutluk'un kuzeyindeki İşkodra kentinde "1. İşkodra Türk Filmleri Festivali" düzenlendi.

Yeni Şafak
12:09 - 3/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:15 - 3/10/2015 Cumartesi
AA

Yunus Emre Enstitüsü İşkodra Türk Kültür Merkezince düzenlenen üç günlük festivalde "Başka Dilde Aşk", "Neşeli Hayat" ve "Uzun Hikaye" filmleri sinemaseverlerle buluştu.



Festivalin kapanış filmi "Uzun Hikaye"nin gösterimine filmin yönetmeni Osman Sınav da katıldı.



Sınav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkanlar'da kendisini evindeymiş gibi hissettiğini belirterek, bölge halkıyla duygusal bir bağı olduğunu ifade etti.



Balkanlar'la ve Arnavut halkıyla ilişkisinin "Deli Yürek" dizisiyle başladığını anlatan Sınav, "O dönemde Balkanlar'da ciddi savaşlar vardı. Sanıyorum Priştine'de halk toplanıp bir dilekçe hazırladı. Bu konudan haberdar oldum. Elektrik, savaş durumu olduğu için kesiliyordu. Halk, elektriğin dizinin verildiği gün ve saatte kesilmemesi için başvurmuştu" şeklinde konuştu.



Gelecek planlarında Balkanlar'a yer vermeyi düşündüğünü aktaran Sınav, "Şu anda şu veya bu hikaye diyemem ama Balkanlar'la ilgili her zaman bir şeyler yapmak istiyorum. Şu anda bir Bosna hikayesi çalışıyorum ama yapabilir miyim yapamaz mıyım, bilmiyorum" dedi.



Sınav, hayat felsefesinin "hayal kurmak" ve "sinema" olduğunu belirterek, şunları kaydetti:



"Hayal kurmak ve hayali stratejileştirmek çok önemli. Her insanın bir hayali olmalı. Her insanın hayatında ve düşüncesinde bunlar olmalı. Bu dünyada kendi hayalini kurmayanlar başkasının hayalinin bir parçası olur. Ülkeler de böyle. Kendi kişisel tarihi için bir ideali olmayan ülkeler başka ülkelerin hayallerinin parçası olur."



#Arnavutluk
#Türk Filmleri Festivali
#Yunus Emre Enstitüsü
9 yıl önce