|

Arsasından geçen yolu çekyatlarla kapattı

Bayburt'ta arsası üzerinden geçen yolu protesto eden bir kişi, çekyatlarla yolu kapattı. Belediye Başkanı Mete Memiş ise, yol olarak kullanılan alanın vatandaşın tapulu malı olduğunu belirterek, kısa sürede trafiğe kapatılacağını açıkladı.

Yeni Şafak
14:26 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 11:30 - 28/10/2016 Cuma
AA

Bayburt'ta bir kişi, belediyenin izinsiz olarak trafiğe açtığı tapulu arsasındaki yolu çekyatlar koyarak trafiğe kapattı.



İl merkezindeki Zahit Mahallesi Fahrettin Kumbasar Sokak'ta yaşayan Ensar Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce Bayburt Belediyesince açılan yolun arsasının kendisine tapulu olduğunu söyledi.



Belediye yetkililerine bu durumu bildirmesine rağmen dikkate alınmadığını öne süren Çalışkan, çalışmaların sürdürüldüğünü ve yolun son olarak asfaltlandığını belirtti.



Vatandaşları mağdur etmek gibi bir amacının olmadığını ifade eden Çalışkan, "Belediyeye müracat ettim ve tapuyu onlar da gördü. Yolu yapmaları gereken yer başka bir sitenin arkası. Fakat hangi belediye başkanı geldi ise hepsine gittim, dedim. Hiçbiri istinat duvarı yapıp o yolu yapmadı. Şu anda da benim evimden eşim, çocuklarım dışarı çıktığı zaman yoldan geçen arabalar çarpabilir" diye konuştu.



Çalışkan, belediye tarafından yol ulaşıma kapatıldığı zaman protesto amacıyla koyduğu çekyatları kaldıracağını aktardı.



"Yol trafiğe kapatılacak"


Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise yol olarak kullanılan alanın vatandaşın tapulu arsası olduğunu, yolun en kısa sürede trafiğe kapatılacağını belirterek "Yol, bir alt taraftan Ayyıldız Caddesi kullanılarak geçirilecek. Sürücülerin yolu yaklaşık 100 metre kadar uzamış olacak" ifadelerini kullandı.


#Bayburt
#Yol
7 yıl önce