|

Aşırı su içtiği için ölüyordu

Yüksek tansiyon ve diyabet hastası 58 yaşındaki Özcan Gümrük, fazla su içtiği için az kalsın ölüyordu. Günde 4 litre su içen Gümrük, şuurunu kaybetme noktasına geldi. Yiyip içemeyen, yürüyemeyen ve çok sinirli olan Gümrük, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı.

Yeni Şafak
09:39 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 09:45 - 26/09/2017 Salı
Diğer
Özcan Gümrük, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı.
Özcan Gümrük, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı.

Hastalığı sürecinde böbreklerinin iyileşeceğini düşünerek aşırı su tüketen 58 yaşındaki diyabet ve tansiyon hastası Özcan Gümrük, 4 Ağustos'tan yoğun bakıma kaldırıldığı 15 Ağustos'a kadar sıfır tuzla, günde ortalama 4 litre su içti.

Aşırı su tüketimiyle birlikte, şuurunda ciddi bozukluklar yaşayan Özcan Gümrük, yiyip içememiş, yürüyemedi. Sakin biri olmasına rağmen sinirli kişi haline dönüşen Gümrük, hastaneye kaldırıldı.

Doktorlar ilk kez böyle bir vaka gördü

Özcan Gümrük, 2 gün yoğun bakımda kaldı. Doktorlar dosyasını incelediklerinde sodyum değerinin düşüklüğü karşısında çok şaşırdı ve çoğu, böyle bir vaka ile daha önce hiç karşılaşmadıklarını söyledi.

Habertürk'ün haberine göre, Nefrolog Prof. Dr. Aydın Türkmen, sıradışı bir durumla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Sağlıklı böbreği olan hastalarda asla oluşmayacak bu tablo, kronik böbrek yetersizliği hastalarında (Örneğin günde 5-6 litre sıvı tüketilip 0.5-1 litre idrar çıkarılması gibi durumlarda) meydana gelebilir. Hastamızda günlük alınması gereken sıvı miktarının çok üzerinde sıvı tüketimi olmuş ve hızla bu ağır tabloya ilişkin şikayetler ortaya çıkmış" dedi.

#Özcan Gümrük
#Diyabet
#Tansiyon
#Böbrek hastalığı
#Diyaliz
7 yıl önce