|

Askeri hastaneler personelleriyle birlikte devrolacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Askeri hastanelerin önümüzdeki Cuma günü devir işlemlerinin biteceğini söyleyen Bakan Akdağ, hastanelerin personelleriyle birlikte Sağlık Bakanlığı'na devrolacağını ifade etti. Akdağ ayrıca sene sonuna kadar 20 bin sağlık personelinin göreve başlatılacağını da duyurdu.

Yeni Şafak
12:47 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:47 - 25/08/2016 Perşembe
Diğer
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, merak edilen soruları yanıtladı.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, merak edilen soruları yanıtladı.

Sağlık Bakanı Akdağ devam eden Fırat Kalkanı operasyonu hakkında, "Türkiye, bölgenin kudretli bir devleti olarak elbette kendi halkı için ve Suriye halkı için gerekenleri yapacaktır. Bunu yapmak gerekiyordu, yaptık ve çok da başarılı biçimde gerçekleşti" ifadelerini kullandı.



Sözleşmeli sağlık personeli alımı konusunda Sağlık Bakanı Akdağ, "Eylül ayına yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız" şeklinde konuştu. Sağlık Bakanı Akdağ, "Devirle ilgili hukuk tamamlandı. O hukuk bize bir ay içerisinde devrin tamamlanmasını söylüyor. Önümüzdeki hafta cuma günü inşallah devri tamamlamış olacağız. Hastaneleri, personelleri ile beraber devralmış olacağız." dedi.





Aile hekimlerine yönelik değişiklik gündemde


Akdağ, aile hekimlerine zorunlu nöbet uygulamasına yönelik, "Aile hekimlerinin hafta sonları ayda 8 saat zorunlu nöbet tutmasıyla ilgili mevzuatımız vardı. Bununla ilgili mevzuatı değiştirdik, kanuna yazdık. Şu anda en son yaptığımız torba kanunla birlikte Cumhurbaşkanımızda. Cumhurbaşkanımız da onaylarsa, aile hekimleri zorunlu olarak ayda 8 saat nöbet tutmak durumunda kalmayacak" dedi.




#Recep Akdağ
#Sağlık Bakanlığı
#Askeri hastaneler
8 yıl önce