|

Aşkın sırrı 50 ülkede çözülecek

Anadolu coğrafyasının yetiştirdiği erenlerden biri olan ve fikirleriyle Selçuklulardan Osmanlı’ya adeta bir köprü olan Somuncu Baba’nın hayatı dev bir yapımla beyaz perdeye taşınıyor. “Somuncu Baba Aşkın Sırrı” adıyla 1 Nisan’da vizyona girecek olan film, tam 50 ülkede izleyiciyle buluşacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:48 - 7/02/2016 Pazar
Yeni Şafak
Furkan Palalı
Furkan Palalı

Yönetmenliğini Kürşat Kızbaz'ın yaptığı “Somuncu Baba Aşkın Sırrı” 1 Nisan'da vizyona girecek ve tam 50 ülkede izleyicilerle buluşacak. Anadolu'dan yayılan ilahi aşk felsefesinin temellerini oluşturmaya zemin hazırlayan Somuncu Baba'nın yaşamı Mahmut Ulu'nun aynı isimli kitabından filme uyarlandı. Aksaray Belediyesi'nin himayesinde yılın dört mevsiminde çekimleri yapılan filmde genç bir dervişin ilahi aşkı arayışı ve bu uğurdaki zorlu mücadelesi, epik bir dil ve anlatım ile işleniyor. Aynı zamanda Somuncu Baba'nın Hicaz'dan Şam'a ve Bursa'dan Aksaray'a uzanan hikayesiyle bir yol filmi özelliği de taşıyor. Çekimleri Aksaray'da gerçekleştirilen filmin,14'üncü yüzyıla uygun kıyafet ve dekorları özel olarak tasarlandı.



CANNES'DA TANITILACAK

2016 yılının en iddialı filmleri arasında yer alan “Somuncu Baba Aşkın Sırrı” 50 ülkede İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Japonca, Çince ve Rusça altyazılı versiyonlarıyla da servis edilecek. Ayrıca, Uluslararası Cannes Film Festivali ile Mipcom ve MipTV'de özel standlarda tanıtılacak. Filmin galası İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ile Ankara ve Aksaray'da gerçekleştirilecek.

Sinan Albayrak Beyazıd oldu

Somuncu Baba'yı Furkan Palalı'nın canlandırdığı filmde, Ali Sürmeli, Altan Akışık, Altan Gördüm, Emin Olcay, Fırat Tanış, Gürkan Uygun, Haldun Boysan, Kenan Bal, Saruhan Hünel, Suna Selen, Tuvana Türkay, Yunus Emre Yıldırımer'in bulunduğu dev bir oyuncu kadrosu yer alıyor. Filmin son dönem anlatımında ise oyunculuğuyla dikkat çeken Sinan Albayrak, “Beyazid-i Bestami” karakteriyle karşımıza çıkacak.



#Aşkın sırrı
#Somuncu Baba
#cannes
8 yıl önce