|

Asla veremediğiniz kiloların sebebi olabilir!

Diyet ve spora rağmen bir türlü kaybolmayan yağlanmanın lipödemden kaynaklanabileceğini belirten Estetik Cerrah Doç. Dr. Yener Demirtaş, dünyada kadınların yüzde 10 ile 15'ini etkileyen lipödemin Türkiye'de daha fazla kadını etkilediğini söyledi. Lipodem, kadınlar arsında "yağ aldırma" olarak bilinen liposuction yöntemiyle tedavi edilebiliyor.

Yeni Şafak
12:19 - 6/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:19 - 6/04/2016 Çarşamba
AA

Ağrılı yağlanma sendromu olarak adlandırılan lipödemde diyet ve sporun tek başına çözüm olmadığını belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yener Demirtaş, lipödem kaynaklı yağlanmada diyetin etkisinin sınırlı olduğunu söyledi.



ABD istatistiklerine göre kadınların yüzde 10 ile 15'ini etkileyen lipödemin, Türkiye'de daha yüksek olduğunu dile getiren Demirtaş, yüksek orana rağmen lipödemli hastaların doğru tanıyı alamadığını ve doğru tedaviye ulaşamadığını kaydetti.



Liposuction tedavide kullanılan bir yöntem


Halk arasında genellikle estetik bir girişim olarak bilinen liposuctionın, özel bir formatta lipödem tedavisinde de kullanıldığını aktaran Doç. Dr. Demirtaş, "Bu amaçla uygulanacak liposuction, estetik amaçlıdan farklı olup lipödem konusunda deneyimli merkezlerde ve deneyimli plastik cerrahlar tarafından uygulanmalıdır. Çünkü lipödem tedavisi için yapılacak girişimde, büyük miktarlarda yağ alımı gereklidir ve hastaların olası komplikasyonlardan korunması için bir takım ekstra hazırlıklar gerekir. Tedavide özel liposuction kanüllerinin kullanılması söz konusudur ve hastalar ameliyat sonrası kişiye özel korseler giyerler'' uyarısında bulundu.






#Plastik
#Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
#Doç. Dr. Yener Demirtaş
8 yıl önce