|

Aslantuğ Anadolu Selçuklu Emiri'ni canlandıracak

Oyuncu Mehmet Aslantuğ, Emir Celaleddin Karatay’ın hayatının anlatılacağı 'Direniş Karatay' filminde Selçukluların ünlü devlet adamını oynayacak.

Yeni Şafak
09:07 - 1/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:44 - 1/06/2017 Perşembe
Diğer
‘Karatay’ı Mehmet Aslantuğ, ‘Ahi Evran’ı ise Fikret Kuşkan oynayacak.
‘Karatay’ı Mehmet Aslantuğ, ‘Ahi Evran’ı ise Fikret Kuşkan oynayacak.

Anadolu Selçuklu Devleti’ne damgasını vuran devlet adamı Emir Celaleddin Karatay’ın hayatı, ‘Direniş Karatay’ adıyla sinemaya aktarılıyor. Aynı ismi taşıyan kitabın yazarı Selman Kayabaşı tarafından senaryolaştırılan projede, ‘Karatay’ı Mehmet Aslantuğ, ‘Ahi Evran’ı ise Fikret Kuşkan oynayacak.

Emir Celaleddin Karatay’ın hayatı

Karar'ın haberine göre, yapımı Konya Karatay Üniversitesi’ne ait olan filmin genel yönetmenliğini Serdar Akar, yönetmenliğini ise Selahattin Sancaklı üstleniyor. Proje, Kösedağ Savaşı sonrası Moğollar’a yenilen Anadolu Selçuklu Devleti’nin gördüğü hasarı, kurduğu medrese sayesinde ilim irfan gücüyle tamir etmek için mücadele veren Emir Celaleddin Karatay’ın hikayesini, tarihin çarpıcı detaylarıyla beyazperdeye taşıyacak.

Konya'da plato kuruldu

Çekimleri Temmuz ayında başlayacak film için Konya’da 13’üncü yüzyılı yansıtan Selçuklu dönemine ait tüm detayların büyük titizlikle inşa edildiği bir plato kuruldu. Yaklaşık 200 kişi 7 ay boyunca çalıştı. Dönemin kıyafetleri için 40 kişilik bir ekip yüzlerce kıyafet hazırlıyor. En büyük bütçeli yapım olma iddiasındaki projenin çekimleri 3 ay sürecek.

#Mehmet Aslantuğ
#Direniş Karatay
7 yıl önce