|

Atalay Demirci ile gösteri yapan Ömer Pekin gözaltına alındı

İzmir merkezli 14 ilde FETÖ operasyonu düzenlendi. Operasyonda komedyen Atalay Demirci'nin yanında, Pensilvanya'da yaşayan örgüt elebaşı Gülen'e özel tiyatro gösterisi yapan Ömer Pekin de bulunuyor.

Yeni Şafak
13:06 - 3/11/2017 الجمعة
Güncelleme: 14:46 - 3/11/2017 الجمعة
AA
Atalay Demirci, terör örgütü elebaşı Gülen'e gösteri yaptığı ortaya çıkmıştı.
Atalay Demirci, terör örgütü elebaşı Gülen'e gösteri yaptığı ortaya çıkmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bir gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda, örgüte yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 41 kişi hakkında yakalama verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir merkezli 14 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheliyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından yargılanan komedyen Atalay Demirci'nin yanında Pensilvanya'da yaşayan örgüt elebaşına özel tiyatro gösterisi yapan Ömer Pekin de bulunuyor.

  • İstanbul'da yakalanan Pekin'in, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve FETÖ'nün sözde "tiyatrocular imamı" olduğu iddia edildi.
Tahliye edilmişti

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, ‘Terör örgütü üyeliği’ ve ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan komedyen Atalay Demirci, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada, yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmişti. Örgütün kendini komedyen olması nedeniyle kullandığını iddia eden Demirci şunları söylemişti:

  • "Zamanında bu insanlarla, örgüt mensubu değil de bir hayırlı iş yapan grup olarak bildiğim için aynı safta göründüm ve çalıştım. Şu an bu düşüncelerimin yanlış olduğunun farkındayım. Bugüne kadar onlarla geçirdiğim her anım yüzünden büyük bir pişmanlık ve üzüntü duymaktayım."


#Atalay Demirci
٪d سنوات قبل