|

Atatürk'e benzeyen Göksel Kaya serbest bırakıldı

Atatürk'e benzerliği ile tanınan İzmirli sinema ve tiyatro sanatçısı Göksel Kaya, Çanakkale’de tutuklandı. İfadesi alınan Kaya, yaptığı açıklamada, kendisini rahatsız eden bir hayranı ile birbirlerine dava açtıklarını ve duruşmaya katılmadığı için gözaltına alındığını söyledi. Kaya, serbest bırakıldı.

Yeni Şafak
11:40 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:11 - 27/03/2017 Pazartesi
DHA
Göksel Kaya
Göksel Kaya

Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliğiyle dikkatleri üzerine çeken Göksel Kaya dün akşam Çanakkale'ye geldi. Saat:24:00 gemisiyle Çanakkale'den Eceabat'a geçen Göksel Kaya ilçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından dolandırıcılık iddiasıyla önce gözaltına alındı. Çanakkale Adliyesine götürülen Kaya, ifadesinin ardından Çanakkale Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakıldı.



"Bana açılan davayla ilgili iddiaların asılsız olduğunu anlattım"


Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, psikolojik sorunları olan hayranı tarafından rahatsız edildiğini, bu nedenle kendisine 3 yıl önce dava açtığını söyledi. Bunun üzerine aynı hayranının da kendisine dava açtığını ifade eden Kaya, Nevşehir'de görülen davanın duruşmalarından ikisine katılmadığı için gözaltına alındığını anlattı.



Hakkında tutuklandığına dair asılsız haberler yapıldığını dile getiren Kaya, "Benim açtığım davaya karşılık açılmış bir davadır bu. Bu nedenle hakkımda bir yakalama kararı çıkmış. Zaten konuyla ilgili olarak Çanakkale'de verdiğim ifadede bana açılan davayla ilgili iddiaların asılsız olduğunu anlattım. Tutuklandığıma yönelik asılsız haberler yapanlarla ilgili de Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım" şeklinde konuştu.



Sinema yönetmeni Sinan Çetin'in yönettiği Çanakkale Ruhu filminde Mustafa Kemal'i canlandırmıştı.



#Göksel Kaya
#Atatürk
#Mustafa Kemal Atatürk
#Çanakkale
#Sinan Çetin
#CHP
7 yıl önce