|

AVM'lere atlı güvenlikler geliyor

İçişleri Bakanlığının özel güvenlik hizmetlerinde görev hayvanı at ve köpeklerin kullanımıyla ilgili genelgesi, yürürlüğe girdi. Düzenleme kapsamında havalimanları, metro, alışveriş merkezleri gibi alanlarda artan güvenlik ihtiyacından dolayı at ve köpek gibi hayvan kullanımının önemli hale geldiği kaydedildi.

Yeni Şafak
20:50 - 30/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:52 - 30/09/2015 Çarşamba
AA

Emniyet Genel Müdürlüğü Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın özel güvenlik hizmetlerinde görev hayvanı at ve köpeklerin kullanımıyla ilgili genelgesi, 81 il valilikleri ile ilgili kurum ve kuruluşlara gönderildi.



Özel güvenlik hizmetlerinde görev hayvanı kullanımı ile ilgili Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve ilgili mevzuatında herhangi bir düzenleyici hükmün bulunmadığı, havalimanları, metro, alışveriş merkezleri, park ve bahçeler gibi alanlarda artan güvenlik ihtiyacından dolayı görev hayvanı kullanımının önemli hale geldiği kaydedildi.



Görev hayvanı kullanımı ile ilgili düzenleme yapılması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (DHMİ Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) ve Özel Güvenlik sektör temsilcileri ile yapılan çalışmaların tamamlandığı bildirildi.



Bu çalışmalar doğrultusunda, özel güvenlik alanında görev yapacak görev hayvanı ve idarecileri için; görev alanı, sınav, kimlik, denetleme, çalışma esas ve usullerini düzenleyen "Özel Güvenlik Hizmetlerinde Görev Hayvanı Kullanımı" ile ilgili İçişleri Bakanlığı genelgesi imzalanarak yürürlüğe girdi.



#at
#köpek
#avm
#özel güvenlik
9 yıl önce