|

Az pişmiş bir film

Madde bağımlısı bir aşçının hayata ve mesleğine yeniden başlamasını konu eden ‘Çok Pişmiş’, hikâye ve oyunculuklarıyla oldukça başarılı ancak kararsız ve dağınık kurgusuyla kıvamını bulamamış bir film.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/11/2015 Pazar
Güncelleme: 01:19 - 1/11/2015 Pazar
Yeni Şafak

İkisi yerli üçü yabancı olmak üzere beş filmin vizyona girdiği bu sakin haftanın öne çıkan yapımı Burnt (Çok Pişmiş), yönetmenliğini John Wells'in yaptığı bir duygusal komedi filmi. Ünlü oyuncu Bradley Cooper'ın deneyimli bir aşçıyı canlandırdığı filmin diğer başrol oyuncuları ise Sienna Miller, Daniel Brühl ve Lily James. Uma Thurman'ın da konuk oyuncu olarak katıldığı filmde, madde bağımlısı başarılı aşçı Adam Jones'ın yeniden doğuşunun hikâyesi anlatılıyor.



Mesleğinin zirvesindeyken madde bağımlılığı yüzünden hayatı alt üst olan Şef Adam Jones, her şeyini kaybederek hayattan soğur. Sadece tadın oluşturacağı heyecanın peşinde koşan iki yıldızlı acar aşçı, ani bir kararla kötü alışkanlıklarını terk eder ve mesleğine iyi bir dönüş yapmak için işe koyulur. Yanına eski çalışma arkadaşları ve en iyi şeflerden Helene'yi alan Adam Jones'ın işi zordur. Çünkü bir yandan geride bıraktığı dünyadan kaçmak öte yandan da rakiplerini alt etmek zorundadır.



KARARSIZ KURGUNUN KURBANI


Büyük Adamlar ve Aile Sırları isimli filmleriyle olumlu eleştiriler alan yönetmen John Wells, yeni filmi Çok Pişmiş'te aynı başarıyı yakalayamıyor. Senaryosunu başarılı senarist Steven Knight'in kaleme aldığı film, oldukça kararsız ve yer yer dağınık kurgusuyla hikâyeyi zaafa uğratıyor. Lucke'nin senaryosuyla geniş kitlelerin takdirini kazanan Knight'in hikâyesi bu kez içe içe girmiş parçaları doğru bir aksa oturtamayan kurgunun kurbanı oluyor. Bazı sahneleriyle etkileyici çıkışlar yapan film, genel planda olgun bir kıvam yaklayamadan klasik bir dram komedi tadında final yapıyor.



COOPER ROLÜNÜN HAKKINI VERMİŞ


Filmde Adam Jones'ı canlandıran Bradley Cooper, adeta filmi tek başına sırtlamış. Karakterin dönüşümünü doğal ve etkileyici biçimde yansıtmayı başaran ünlü oyuncu, rolünün hakkını fazlasıyla veriyor.


#Bradley Cooper
#Adam Jone
#Çok Pişmiş
#Uma Thurman
8 yıl önce