|

Aziz Sancar: Başka iş seçsem milyarder olurdum

2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Aziz Sancar, "Bilim gönül işidir" deyip ekledi: "İşin doğrusu başka bir iş seçseydim mlyarder bir adam olurdum." Nobel'in hayatında maddeten hiçbir şey değiştirmediğini belirten Sancar, "Maaşım hala aynı. İşçi adamım ben" dedi.

Yeni Şafak
09:25 - 22/05/2016 Pazar
Güncelleme: 10:02 - 22/05/2016 Pazar
Diğer
Nobel Ödülü'ne layık görülen ilk Türk bilim insanı olan Sancar, gençlere bilim tavsiyesinde bulundu.
Nobel Ödülü'ne layık görülen ilk Türk bilim insanı olan Sancar, gençlere bilim tavsiyesinde bulundu.

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, gençlere bilimle ilgilenmelerini tavsiye etti. Bilim yerine başka bir iş seçseydi milyarder olacağını ifade eden Sancar, "Bilim gönül işidir, fedakârlık işidir, merak işidir, memleketine-insanına hizmet işidir, yani bilime para kazanmak için girilmez. Onu öyle kabul etmek lazım" diye konuştu.



Habertürk gazetesine konuşan Sancar, Türkiye'deki gelişmelere dikkat çekerek, "Türkiye bilimde 10 misli ilerlemiş. Hükümet büyük yatırımlar yapmış, bu işe gönül vermiş. O kadar çok para vardı ki TÜBİTAK verecek adam bulamıyordu, diyorlar. Gelecekten çok ümitliyim" dedi.



"İşçi adamım ben"


Nobel ile hayatında maddeten bir şey değişmediğini ifade eden Sancar, şunları söyledi:



"Maaşım aynı kaldı. Manevi olarak ise memleketimde büyük bir sevinç oldu. Gençler beni tanıdı, benim işimle, yaptıklarımla ilgilenmeye başladı. Benim için manevi kazanç budur ve her şeyden değerlidir. İşçi adamım ben. Benim en çok değer verdiğim şey çalışmak."


#Nobel Kimya Ödülü
#Aziz Sancar
8 yıl önce