|

"Baban yakında gelecek yavrum"

Suriye'deki iç savaşta eşini kaybeden Diana İbrahim Hasan, saldırılarda yaralanan iki kızıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde tek göz odada hayırseverlerin desteğiyle yaşama tutunmaya çalışıyor.Hasan Türkiye'ye güvenlik ve tedavi için sığındıklarını söyledi.

Yeni Şafak
15:42 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 15:53 - 5/02/2016 Cuma
AA

Hama kentinde evlerine isabet eden varil bombasıyla hayatları alt üst olan Hasan ailesi, komşularının desteği ve hayırseverlerin katkısıyla geçimlerini sağlıyor.Can güvenlikleri için sığındıkları Türkiye'ye minnettar olan aile, savaşın açtığı yaralardan kurtulmaya çalışıyor.



Anne Diana İbrahim Hasan (30),yaptığı açıklamada, 2 ay önce Reyhanlı'ya geldiklerini ve tek odalı evde saldırılarda biri işitme yetisini kaybeden diğeri ise sağ göz altı yanan kızıyla yaşadıkları kötü günleri unutmaya çalıştığını söyledi.



Saldırılarda eşini kaybettiğini ifade eden anne Hasan, şöyle konuştu: ''Rejime ait savaş uçakları yaşadığımız Hama ve çevresine saldırıyordu. Her günümüzü korku ve panik içinde yaşıyorduk. Evimize düşen varil bombası hayatımızı karattı. Saldırıda eşimi kaybettim. İki kızım da ağır yaralandı. 10 yaşındaki kızım Yesra işitme kaybı yaşıyor, 8 yaşındaki Lemis'in ise sağ gözünün altı ve kirpikleri yandı. Çok kötü günler geçirdik. Suriye'de çocuklarımın tedavilerini yaptıramadık. Türkiye'ye onların can güvenliğini ve sağlıklarına kavuşabilmeleri için geldik."



''O her babasını sorduğunda, 'yakında gelecek' diyorum"


Hayırseverlerin katkısıyla geçinmeye çalıştıklarını anlatan Hasan, sığındıkları Türkiye'de kendilerini güvende hissettiklerini anlattı.


Hasan, kendilerine kucak açan Türkiye'ye ve yardımlarını esirgemeyen Türk halkına teşekkür ettiğini söyledi.Küçük kızı Lemis'in babasına çok düşkün olduğunu belirten anne Hasan, kızının her gün babasını sorduğunu kaydetti.Çocuğuna babasının öldüğünü bir türlü söyleyemediğini vurgulayan anne Hasan, ''O her babasını sorduğunda, 'yakında gelecek' diyorum. Küçücük kızıma babasının öldüğünü nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. Savaş eşimi aldı, çocuklarımı sağlıklarından etti'' dedi.



#Suriye
#Reyhanlı
#Hatay
8 yıl önce