|

Babasına kavuştu

Yunanistan’a gitmek için bindikleri tekne Kuşadası Körfezi açıklarında batınca balıkçılar tarafından kurtarılan 1,5 yaşındaki Muhammed bebek, Suriye’den gelen babası İhsam Hasan’a kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yeni Şafak
06:00 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:02 - 30/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Babasına sarılan 1,5 yaşındaki oğlunun sevincinin tarif edilemez olduğunu söyleyen Loren Halef, çok umutsuz şartlarda bile olsalar 3 kişilik ailelerinin birarada olmasına şükrettiğini dile getirdi.
Babasına sarılan 1,5 yaşındaki oğlunun sevincinin tarif edilemez olduğunu söyleyen Loren Halef, çok umutsuz şartlarda bile olsalar 3 kişilik ailelerinin birarada olmasına şükrettiğini dile getirdi.

Yunanistan'a gitmek için bindikleri tekne Kuşadası Körfezi açıklarında batınca balıkçıların çabasıyla kurtarılan 1,5 yaşındaki Muhammed bebek, babası İhsam Hasan'a kavuştu. Suriye'nin Amude kentinden gelen İhsam Hasan, çocuğunun kurtarılma görüntülerini gözyaşlarıyla izlediğini ve Suriye'de kalamadığını anlattı.



BALIKÇILARA TEŞEKKÜR EDERİM

Çocuğunu ve eşini görmek için Türkiye'ye geldiğini belirten Hasan, “Ben ülkemde kasaplık yapıyordum ama evimi, işimi kaybettim. İmkanlarım yetersizdi. Muhammed'in bünyesi zayıf çabuk hastalanıyordu. Suriye'de doktor yok, ilaç yok. En azından eşimi ve oğlumu göndermem gerekiyordu. Onları kurtarmak istedim” diye konuştu. Bazı akrabalarının o faciada hayatını kaybettiğini, eşi ve Muhammed'in yaşamasının ise mucize olduğunu dile getiren Hasan, “Oğlumu kurtaran balıkçıların ise gözlerinden öpüyorum. Allah onların çocuklarını da bağışlasın” diye konuştu.



SEVİNÇTEN UYUYAMADI

Oğlu Muhammed ile denizden kurtarılan Loren Halef ise artık eşini görmekten umudunu kesmiş haldeyken kavuştuklarını anlattı. Çok sevdiği eşi İhsam'ı bir kez daha görebildiği için mutlu olduğunu ifade eden Halef, babasının gelmesini bekleyen Muhammed'in sevinçten uyuyamadığını kaydetti. Aileye bir üyenin daha katılacağını, hamileliğinin dördüncü ayını tamamladığını belirten Halef, daha güzel günler göreceklerine inandığını söyledi.


#babası
#kavuşmak
#körfez
#yunanistan
8 yıl önce