|

BAE İslâm sanatını uluslararası ödülle destekliyor

Kültür ve Bilimi Geliştirme Bakanlığı, 14.sü gerçekleşen Uluslararası Burda Ödülleri'ni kazananlar için Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti olan Abu Dabi’de bulunan Ulusal Tiyatro’da bu ayın 28’inde kutlama gerçekleştirecek. Uzmanlar ve Hattatlar, Birleşik Arap Emirliklerinin Kültür ve Bilimi Geliştirme Bakanlığı tarafından yürütülen Arap ve İslâmî Sanatlarına verilen destek ve çabalarını takdir ettiklerini ifade etti. Uluslararası camiada önemli bir yer kazanmış olan bu ödül, dünyanın her yerinden katılan hattatlara ve hat sanatına kapılarını açıyor.

Yeni Şafak
14:26 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 22:01 - 17/02/2017 Cuma
Diğer
Uluslararası Burda Ödülleri'nin ödül töreni Abu Dabi'de yapılacak.
Uluslararası Burda Ödülleri'nin ödül töreni Abu Dabi'de yapılacak.

Kültür ve Bilimi Geliştirme Bakanlığı, 14.sü gerçekleşen Uluslararası Burda Ödülleri'ni kazananlar için Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti olan Abu Dabi'de bulunan Ulusal Tiyatro'da bu ayın 28'inde kutlama gerçekleştirecek. Uzmanlar ve Hattatlar, Birleşik Arap Emirliklerinin Kültür ve Bilimi Geliştirme Bakanlığı tarafından yürütülen Arap ve İslâmî Sanatlarına verilen destek ve çabalarını takdir ettiklerini ifade etti.



Hattın dünyaya açılan penceresi


Her sene dünyadaki hattatlarla görüşen ve onları onurlandıran Kültür ve Bilimi Geliştirme Bakanı Şeyh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan'nın ödüle desteğini değerlendiren Tük Hattat Mehmed Özçay, "Uluslararası Burda Ödülü, Arapların hat sanatı ve İslâmî hat sanatını göstermede dünyadaki hattatlara açık bir pencere oluşturuyor" ifadelerini kullandı.







Hattatların ortak paydası


Özcay, Uluslararası Burda Ödülü'nün Dünya'da önemli bir yer aldığını, farklı okullardan ve farklı köklerden gelen hattatları buluşturduğu için zengin bir ödül olduğunu ve Arapçayı ve Sanatlarını desteklediği için Birleşik Arap Emirliklerinin en önemli ülkeler arasında yer aldığını, vurguladı.



Öte yandan Arap Hattının en önemli kişilerinden Abdul Rıza Behiyye, eskiden kullanılmış fakat şu an kullanılmayan bu sanatı tekrar ortaya çıkardığı için Uluslararası Burda Ödülü'nün başarılı bir ödül olduğuna işaret etti.



Bu ödüle katıldığını ve çoğunlukla jüri üyesi olduğunu belirten Behiyye, Her sene Ramazan ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nde Kur'an hattı için Ramazan Görüşmeleri'ne katıldığını, Birleşik Arap Emirlikleri, İslâm ve Arap Kültür Sanatı'na verdiği değerden ötürü diğer ülkeler arasında ön plâna çıktığını anlattı.



Arap Hat Uzmanlarından Obeida Muhammed Salih Banki, Uluslararası Burda Ödülü, Dünya'daki yüzlerce hattatın sanatını ön plâna çıkardığı gibi bu sanatları geliştirdiğini ve Arap hattını uyandırdığını ifade etti.




2. Abdülhamid'in özel albümü Kudüs'te İranlı ressamdan '15 Temmuz' sergisi Yunus Emre'den ilham aldı, Berlin Akademisi'ne girdi


#Birleşik Arap Emirlikler
7 yıl önce