|

Bağırsağından yaratık çıktı

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 69 yaşındaki kadının bağırsağından safra yollarına girilmeye çalışılırken fark edilen 10 santimetrelik yaratık doktorları şaşırttı. Prof. Dr. Kekilli, bu tarz vakaların Türkiye'de çok nadir görüldüğünü söyleyerek, meyve-sebze temizliğine dikkat çekti.

Yeni Şafak
10:02 - 8/10/2017 Pazar
Güncelleme: 10:29 - 8/10/2017 Pazar
AA
Yaşlı kadının bağırsağından çıkan 10 santimetrelik yaratık doktorları da şaşırttı.
Yaşlı kadının bağırsağından çıkan 10 santimetrelik yaratık doktorları da şaşırttı.

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 69 yaşındaki kadına uygulanan endoskopik işlem sırasında bağırsaktan safra yollarına girilmeye çalışılırken fark edilen 10 santimetrelik solucan doktorları şaşırttı.

Sağlık Bakanlığı
Ankara
Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Kekilli,
Ankara
'da oturan 69 yaşındaki kadının sarılık ve karın ağrısı şikayetleriyle kendilerine başvurduğunu söyledi.
Doktorlar şoke oldu

Hastaya safra yolu pankreası hastalıklarının tetkik ve tedavisinde uygulanan endoskopik işlem ERCP yapmaya karar verdiklerini anlatan Kekili, işlem sırasında daha önce karşılaşmadıkları bir görüntüye şahit olduklarını ve çok şaşırdıklarını belirtti.

Sebze ve meyveyi iyi yıkayın

Bağırsak solucanlarının, özellikle sebze ve meyvelerin insan dışkısıyla gübrelendiği ülkelerde çok sık görüldüğünü ifade eden Kekilli, "Böyle bir durumla karşılaşmamız, bizim de bunlara çok dikkat etmemiz gerektiğini gösteriyor. Önerim, özellikle sebze ve meyvelerin çok iyi yıkanmasıdır. Aynı şekilde kişisel temizliğimize de dikkat etmemiz gerekiyor." diye konuştu.


#Bağırsak
#solucan
7 yıl önce