|

Bağış gelirse yürüyebilecek

Bartın’da yaşayan 9 yaşındaki serebral palsi (beyin felci) hastası Hüseyin Sesver’in ayakta durma cihazına ihtiyacı var. Doktorlar, daha önce annesinin borç parayla kendisine aldığı protez sayesinde duvara tutunarak da olsa yürüyebilen Hüseyin’in ayakta durma cihazıyla kendi başına yürüyebileceğini söylüyor.

Yeni Şafak
16:45 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 22:46 - 7/07/2015 Salı
Yeni Şafak

9 yaşındaki Hüseyin, doğuştan gelen serebral palsi (beyin felci) hastalığı nedeniyle konuşamıyor ve yürüyemiyor. 3 çocuk annesi Fatma Sesver, daha önce Hüseyin için borç parayla protez almış ve Hüseyin duvara tutunarak da olsa yürüyebilmiş. Şimdi doktorlar Hüseyin'in gelişme kaydettiğini ve ayakta durma cihazı alınırsa yürüme ihtimalinin olduğunu söylüyor. Ancak ailenin durumu buna uygun değil.



"

Yıllardır sırtımda okula götürdüm"

Bartın'ın Orduyeri Mahallesi'nde çocuklarıyla birlikte yaşayan Fatma Sesver, “Yıllardır sırtımda taşıyarak okula götürdüğüm oğlumun akülü araba ihtiyacı için Deniz Feneri Derneği'ne mektup yazdım ve dernek hem akülü araba talebimizi karşıladı hem de oğlumun eğitim masraflarına destek sağladı" diyor ve bağışçılardan gerekli olan yeni cihaz için desteklerini bekliyor.



"Çocuklarımı babasız büyütüyorum, biri sesimi duyacaktır"

Son yapılan tetkik ve kontrollere göre kendi başına yürüme ihtimali söz konusu olan Hüseyin'in annesi Fatma hanım, çocuğunun yürüme gelişimine katkı sağlayacak olan cihazın bedelinin 3 bin 500 TL olduğunu söylüyor. "Hayırseverlerden bana mutluluğu çok görmemelerini rica ediyorum. Çocuklarımı babasız büyütmenin zorlukları karşısında mutlaka birileri sesimi duyacaktır" şeklinde konuşan anne, bağışçıların desteklerini bekliyor.


#Deniz Feneri Derneği
#Hüseyin Sesver
#Bağış
9 yıl önce