|

Baha'nın ailesi birinciliği istiyor

Acun Ilıcalı'nın yapımcısı olduğu 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' yarışmasının 2013 yılındaki finalinde FETÖ'nün, tutuklu komedyen Atalay Demirci'ye oy verdirmesi gerekçesiyle 2'nci olan Baha Bayırlı'nın ailesi, çocuklarının hakkının verilmesini istedi. Anne Duygu Bayırlı, "Bize birincilik verilirse 'hayır' demeyiz" diye konuştu.

Yeni Şafak
15:22 - 5/05/2017 Cuma
Güncelleme: 15:32 - 5/05/2017 Cuma
IHA
Acun Ilıcalı konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
Acun Ilıcalı konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

FETÖ/PDY'nin medyadaki yüzleri arasında yer alan Atalay Demirci, 2013 yılında Acun Ilıcalı’nın sunduğu 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' yarışmasına katıldı. Yarışmada 3 oyla ilk turu gecen FETÖ üyesi Atalay Demirci, yarışmanın finaline kadar geldi. Memur bir ailenin çocuğu olan 5 yaşındaki minik baterist Baha da finale kadar yükseldi. Halk oylamasına gidilen yarışmada Atalay Demirci 1’inci olurken, Baha Bayırlı ise 2’nciliği aldı.

Yarışmada aldığı birinciliğin ardından ekranlara hızlı bir giriş yapan Demirci, özel bir kanalda program sunmaya başladı. FETÖ tarafından bilinçli olarak medyaya yerleştirilen ve hızlı bir şekilde yükselmeye başlayan Demirci'nin, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından yapılan soruşturma kapsamında FETÖ’nün medya yüzü olduğu anlaşıldı.


Örgüt tarafından desteklendi

Demirci'nin yarışma finalinde FETÖ/PDY tarafından SMS atılarak birinci olmasının sağlandığı da ileri sürüldü. Aynı yarışmada 2’nci olan minik Baha Bayırlı’nın, FETÖ tarafından hakkının yenildiği ortaya çıktı.
Tartışma konusu haline gelen birincilik hakkında Baha'nın ailesi, "Baha’nın geleceği için hakkı yenilmişse 1’inciliği verilmesi iyi olur" dedi.


Baha her şeyden habersiz
Bayırlı ailesi evlerinin bir odasını tamamen müzik odası yaparak Baha’nın müzik eğitimi almasını sağlıyor. Bateri çalmaya devam eden Baha, “Derslerim çok iyi 3’üncü sınıfa geçtim. En büyük hayalim uçmak, hızlı koşmak ve Dominik’teki Survivor yarışmasına katılmak. Bateri çalışmalarım çok iyi gidiyor toplam 4 yıldır çalışıyorum. Ben 2 yaşındayken küçük bir bateri aldılar çalmaya başladım daha sonra biraz büyüğünü aldılar şimdi çok büyük bir bateri setim var. Katıldığım yarışmada bana oy veren herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

"Birincilik verilirse 'hayır' demeyiz"

Baha’nın annesi Duygu Bayırlı, çocuğunun geleceği için birinciliğin iyi olacağını düşündüğünü söyledi. Oğlunun hakkının iade edilmesini isteyen anne Bayırlı, şunları söyledi:

“Arkadaşlarımızdan bu yönde bilgiler geldi biz de haberlere baktık ve gördük. Baha’ya 1’incilik verilmesi ile ilgili çok güzel tepkiler var bize. Daha önce de Baha’nın 1’inciliği hak ettiğini söylüyorlardı. O dönem için öyle bir şey düşünmedik. Baha 2’nci oldu ve kapandı olay. Bugün tekrar gündeme geldi. Bize bununla ilgili dönüş olursa Baha’ya 1’incilik verirlerse biz buna hayır demeyiz. Baha müzik yapmayı çok seviyor. Bizim bu isteğimiz sadece Baha’nın geleceği ve eğitim hayatı için. Zaten Baha’nın müzik kariyeri ve eğitimi için bir destek bekliyoruz. Çünkü Baha memur bir babanın, işçi bir annenin çocuğu. Baha’ya destek olmaya çalışıyoruz ama maddi imkanlarımız el verdiği kadar yapabiliyoruz.”


#Baha Bayırlı
#Yetenek Sizsiniz
#Acun Ilıcalı
#Survivor
7 yıl önce