|

Baharın müjdecisi leylekler geldi

İlkbahar mevsiminin habercisi leylekler, Türkiye'nin en büyük ikinci milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı’ndaki yuvalarına yerleşmeye başladı. Küçük gruplar halinde gelen leylekler, ardıç ağaçlarının üzerindeki yuvalarına konup gökyüzünde kanat çırparak ilginç görüntüler oluşturuyor.

Yeni Şafak
11:03 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:51 - 24/03/2017 Cuma
AA
Baharın müjdecisi leylekler Beyşehir'e gelmeye başladı.
Baharın müjdecisi leylekler Beyşehir'e gelmeye başladı.

Türkiye'nin en büyük leylek kolonilerinden birini misafir eden Beyşehir Gölü kıyılarına gelmeye başlayan kuşlar, baharı müjdeliyor. Küçük gruplar halinde gelen leylekler, ardıç ağaçlarının üzerindeki yuvalarına konup gökyüzünde kanat çırparak ilginç görüntüler oluşturuyor.



Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arslan, yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda bahar ve yaz döneminde yaşam süren leyleklerin, yurtlarına dönerek bıraktıkları yuvalarına tekrar yerleşmeye başladığını söyledi.



Yunuslar'da 575 leylek


Konya yolundaki Yunuslar Mevkisi'nde 575 leyleği bir arada saydıklarını ifade eden Arslan, "Bu yıl kış aylarının yağışlı geçmesi, tarlalarda sulak alanlar meydana getirdi. Yağışların, leyleklerimizin artık bu tarlaları da kullanabilir hale getirmesi bizi sevindiriyor. Ağustos ayına kadar leyleklerimizi bölgemizde göreceğiz" dedi.



Anadolu'da çok sevilen kuş türü olan leyleklere "hacı leylek" adının verildiğini anımsatan Arslan, leyleklerin kutsal topraklara da gittiğine inanıldığı için bu ismin verildiğini bildirdi.




İkinci cemre suya düştü Meyve ağaçları çiçeklendi


#İlkbahar
#Leylek
#Konya
#Yunuslar ilçesi
#Selçuk Üniversitesi
#Mustafa Arslan
7 yıl önce