|

Bahçesindeki kuşları gören hayran kalıyor

Eskişehir'de yaşayan Rıdvan Can, evinin bahçesine yaptırdığı kümeslerde, sülün, tavus kuşu ve bıldırcın gibi çeşitli türlerde rengarenk onlarca özel kuşları besliyor. Bahçesindeki kümeslerde 45 hayvan besleyen Can'ın ayrıca tavukları, köpekleri, sincapları ve balıkları da var. Hayvanat bahçesi açmak isteyen Can, 'Severek yaptığımız için zahmetini pek görmüyoruz' dedi.

Yeni Şafak
10:37 - 15/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:59 - 15/02/2017 Çarşamba
IHA
Rıdvan Can isimli hayvansever kuşları için maddi ve manevi emek veriyor.
Rıdvan Can isimli hayvansever kuşları için maddi ve manevi emek veriyor.

Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Rıdvan Can, özel ilgisi sebebi ile evinin bahçesine yaptırdığı kümeslerde, sülün, tavus kuşu ve bıldırcın gibi çeşitli cinslerde rengarenk onlarca özel kuşları besliyor.



Manisa'da yaşayan uzun süredir dost olduğu bir arkadaşının bahçesinde gördüğü kuşlar sayesinde böyle bir hobi geliştirdiğini anlatan Rıdvan Can, zaman içinde kuşlarının cinsi ve sayısının arttığını anlattı. Manisa'daki dostundan hediye olarak aldığı birkaç kuşla bu hobisinin başladığını söyleyen Can, "İlk kuşlarımı 35 senelik bir dostum hediye etti. Onun Manisa'da bir bahçesi var ve orada halen besliyor.''




  • Aylık masrafları 200 lirayı buluyor
  • ''Sağolsun benim ilgime karşılık bana kuşlardan hediye etti. Burada kuluçka makinesi yardımıyla yavru yetiştirmeye çalışıyorum. Şu ana kadar yumurtadan yaklaşık 20 yavru aldım. Yavruların bakımı daha zahmetli olduğu için fazladan ilgilenmem gerekiyor. Aylık masrafları 200 lirayı buluyor. İnternetten yardım alarak nasıl beslemem ve barındırmam gerekiyor, bunları öğrendim. Benim de yavrulardan hediye ettiklerim" dedi.
Hedefi hayvanat bahçesi kurmak


Can, bahçesindeki kümeslerde yaklaşık 45 sülün, tavus kuşu ve bıldırcın olduğunu anlattı. Yazın kuşlarını geniş bahçesinde serbest bıraktığını söyleyen Rıdvan Can, "İçimdeki hayvan ve doğa sevgisinden dolayı bahçemde hayvanlara yer verdim. Ayrıca, tavuklarım, köpeklerim, sincaplarım ve akvaryum balıklarım var. Onların güzel sesleri arasında bahçemin keyfini sürüyorum. Tabii bahçemi tanımadığım bir çok insana da açıyorum. Bu keyfi beraber yaşıyoruz. Ziyaretçilerim oluyor. Bahçede daha çok çeşit hayvan barındırmak istiyorum. Tarlalarım var ve bunların birinde bir hayvanat bahçesi dizayn edip vatandaşlara sunma gibi hedeflerim var. Hayvanlar için de geniş yaşam alanları sağlamak istiyorum. Gelen vatandaşlar hep, 'Bizim hayallerimizi gerçekleştirmişsin' diyorlar. Elbette bakımları zahmetli iş, fakat severek yapıyoruz. Severek yaptığımız için zahmetini pek görmüyoruz" diye konuştu.







#Eskişehir
#Sarıcakaya
#Rıdvan Can
7 yıl önce