|

Bayramda kaçan kurbanlık 10 gün sonra yakalandı

Bilecik'in Yenipazar ilçesinde emekli din görevlisi Mehmet Ceyln'ın aile içinde 6 ortaklı olarak yaklaşık 4 bin TL'ye satın aldığı ve bayramda kesmek istediği sırada kaçan kurbanlık düve, 10 gün sonra yakalandı.

Yeni Şafak
15:29 - 3/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:57 - 3/10/2015 Cumartesi
IHA

Bayram sabahı traktöre bağlı olarak kesmeye götürülürken ipini kopartıp kaçan düve, gece gündüz arandığı halde bulunamamış, yaklaşık günlerce bulunamayınca da aranmaktan vazgeçilmişti. Umutların sona erdiği anda Zafer Mahallesi gölet yolunda besicilik yapan Emrah Çelik kaçak kurbanlık düveyi babası Metin Çelik ile birlikte yakalayıp ahırlarına bağladı.



Kaçak düvenin yakalandığını öğrenen kurbanlık sahibi Mehmet Ceylan, hayvanın bulunduğuna çok sevindiğini söyledi. Ceylan, "İlk kaçtığında peşinden koşarken yakalanamayınca uzaktan tüfekle vurmayı teklif ettiklerinde kıyamamıştım. Bayramda kaçak düve bulunamayınca yeniden aynı büyüklükte bir düve satın alıp kurban yapmıştık. 10 gün boyunca doğada aç susuz dolaşan hayvan zayıflamış. Kaçak düveyi bulup yakalayan Emrah ve Metin Çelik arkadaşlardan Allah razı olsun" dedi.

#Bileceik
#Yenipazar ilçesi
#Mehmet Ceyln'
9 yıl önce