|

Benler alınınca kansere dönüşmez

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İlgi Güler, benlerin alınınca kansere dönüşmeyeceğini belirterek, "Ne yazık ki çok yaygın olarak kabul görmesinden dolayı 'kötü huylu ben'i olan bir çok hasta hastalığının ileri evresinde başvuruyor." dedi.

Yeni Şafak
11:30 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 09:39 - 6/02/2016 Cumartesi
IHA

Bazı benlerin zamanla güneş ışınlarının ve sürekli travmaya maruz kalmanın etkisiyle 'kötü huylu'ya yani deri kanserlerine dönüşebildiğini kaydeden Op.Dr. İlgi Güler, şöyle konuştu: “Aile öyküsü deri kanserleri için risk faktörüdür. Plastik cerrahide ilerde deri kanserine dönüşebilecek nevusleri ve deri kanserlerini genel olarak 'çıkartarak' cerrahi olarak tedavi ediyoruz." dedi.



Kozmetik olarak istenmemenin en sık cerrahi uygulama nedeni olduğunu belirten Op.Dr. İlgi Güler toplumuzda benlerin alınması için söylenen 'bıçak değince kötüye dönme' ifadesinin tamamıyla yanlış ve ne yazık ki çok yaygın olarak kabul görmesinden dolayı 'kötü huylu ben'i olan bir çok hastanın hastalığının ileri evresinde başvurduğunu dile getirdi.



Halbuki erken teşhisin tüm hastalıklarda olduğu gibi çok önemli olduğunu söyleyen Op.Dr. İlgi Güler, "Deri kanserinden korunmak için özellikle yaz aylarında olmak üzere her mevsimde en suçlu etken olan güneşten korunmalıyız. Açık ten rengine sahip insanlar buna daha çok dikkat etmeliler. Vücuttaki benler şekil değişikliği, boyut artışı, sınır düzensizliği açısından sürekli kontrol edilmeli ve değişiklik fark edildiğinde doktora başvurulmalıdır“. dedi.

#ben
#kötü huylu
#iyi huylu
#kanser
#Op.Dr. İlgi Güler
#deri kanseri
#cilt
8 yıl önce