|

Beyaz bayrakla yürüyen hasta konuştu

Mardin, Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı sırasında beyaz bayrakla yürüyen diyaliz hastası Seyit Hasan Tekin, o anları anlattı.

Yeni Şafak
23:13 - 6/10/2015 Salı
Güncelleme: 23:16 - 6/10/2015 Salı

Nusaybin'in Yenituran Mahallesi Azizoğlu Sokak üzerindeki evinde yaşayan ve diyaliz hastası olan Seyit Hasan Tekin, sokağa çıkma yasağı sırasında zor anlar yaşadığını anlattı. Tekin, şunları söyledi:


POLİS BEYAZ ÇUBUĞA BEZ BAĞLAYIN GELİN DEDİ


"Ben diyaliz hastasıyım, rahatsızlandım cihaza bağlanmak zorundaydım. 112 acil servisi aradım, bize 'çarşı merkezindeki Dörtyol'a gelin. Sizin evin orası çok tehlikelidir' dediler. Ben de 155 polis hattını aradım Polis de 'çubuğa beyaz bez bağlayın gelin' dedi. Ben, eşim ve bir komşumuzla beraber elimize aldığımız beyaz bayraklarla sokağa çıktık.





HASTALARA VE KADINLARA BİR ŞEY DEMİYORUZ DEDİLER

Polis aracıyla karşılaştık, bizi durdurup nereye gittiğimiz sordular. Diyaliz hastası olduğunu ve hastaneye gideceğimi söyledim. 'Gidebilirsiniz biz hastalara ve kadınlara bir şey demiyoruz' dediler. Biz de evimizden yaklaşık 1500 metre uzaklıktaki Dörtyol'a ulaştık. Bir ambulans geldi biz de bizim çağırdığımız ambulanstır diye durdurduk. Bizim için mi geldiniz diye sorduğum da bir doğum hastasını almaya geldiklerini söylediler. Ambulans doğum hastasını almaya gitti, biz orda kaldık."



Dörtyol Mevkii'nde bir süre bekleyip yeniden 112 Acil Servisi telefonla aradıklarını belirten Seyit Hasan Tekin, bu kez kendilerine 4 kilometre mesafedeki Otogar Mevkii'ne ya da 1 kilometre mesafedeki Hükümet Konağı veya Ahmet Kaya Köprüsü üzerine gelmelerinin istendiğini söyledi.



"DOĞUM HASTASINI ALAN AMBULANSA BİNDİM"

112 Acil Servis'in söylediği yerlerin uzak olduğunu ve kendilerine oraya gidemeyeceğini anlattığını belirten Tekin, "Bana Dörtyol'a gelmeyeceklerini söylediler. Biz de başka çare olmayınca eve dönmeye karar verdik. Evin yolunu tutuk eve giderken doğum hastasını alan ambulans bize doğru gelince ben de durdurdum. Onlardan rica ettim, diyaliz hastasıyım hastaneye gitmek zorundayım dedim. Onlar da yer olmadığını, beni alamayacaklarını söylediler. Biraz bekleyip düşündüler. Onlar da baktılar ki çaresizim bir kişi önden çıkıp arka tarafa bindi. Bende tek başıma ambulansın önüne bindim.



"GECE HASTANEDE KALDIM"

Ailem beyaz bayrakla eve döndü. Biz de hastaneye gittik. Beni tedavi altına aldılar, gece 3'te tedavim bitti. Ben eve gitmek isteyince doktorlar beni bırakmadı. Ben de o gece kaldım sabah sokağa çıkma yasağı kalktı bende eve geldim" dedi.


#beyaz bayrak
#hastane
#mardin
8 yıl önce