|

Bilecik bezinden "Kayı" logolu şal üretiyorlar

Bilecik'te "Kayı'nın Kadınları Geçmişini Okuyor, Geleceğini Dokuyor" projesi kapsamında açılan kursa katılanlar, unutulmaya yüz tutan Bilecik bezinden "Kayı" logolu şal üretiyor. "Kayı" logolu şal ve atkıların patentini almak için çalışma başlattıklarını da bildiren Fazilet Durmuş, patenti aldıktan sonra Bilecik'in ürünlerini ve tarihini uluslararası platforma taşıyabileceklerine inandığını dile getirdi.

Yeni Şafak
16:29 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:32 - 24/03/2017 Cuma
AA
Bilecik bezinden üretilen "Kayı" logolu şal ve atkılar, patentinin alınmasından sonra kentin tanıtımında kullanılacak.
Bilecik bezinden üretilen "Kayı" logolu şal ve atkılar, patentinin alınmasından sonra kentin tanıtımında kullanılacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR iş birliğinde hazırlanan proje çerçevesinde açılan dokuma kursundaki kadınlar, meslek sahibi olmanın yanı sıra yöreyle özdeşleşen Bilecik bezini yaşatmaya çalışıyor. Bu kapsamda Bilecik bezinden üretilen "Kayı" logolu şal ve atkılar, patentinin alınmasından sonra kentin tanıtımında kullanılacak.



İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Halk Eğitim Merkezi'nde 20 Şubat'ta açılan kursa katılan kadınların Bilecik bezi dokuduğunu söyledi. Kursiyerlerin, dokudukları Bilecik bezinden "Kayı'' logosuyla kadınlara şal, erkeklere atkı üretimi yaptığını anlatan Durmuş, bu çalışmanın istihdama da katkı sağlayacağını ifade etti. Durmuş, "Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliğine, teşkilat olarak 'Evet, biz de varız' dedik. 18-24 yaş aralığındaki kadınlarımızı bu şekilde üretime dahil etmek istedik. 50 kursiyer, 3 ay eğitim alacak" dedi.



Kadınlar üretsin diye destek de sağlanacak


KOSGEB iş birliğiyle, sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için ayrıca girişimcilik üzerine kurs açmayı planladıklarını belirten Durmuş, şunları kaydetti:



''Kadınlarımızın öğrendikleri evde kalmasın, üretim sahasına, istihdama yönelik devam etsin istiyoruz. KOSGEB ile yapacağımız çalışmayla kadınlarımızın hibe programlarından faydalanıp, kendi işlerini kurabilmelerini hedefliyoruz. Valimiz Süleyman Elban da bize çok katkı sağladı. Çünkü elde ettiğiniz ürünü bir pazar bulup satamazsanız, kadınlarımızın teşvikinde de sıkıntılar yaşayabilirdik, bu anlamda destek oldu. Şu anda ürettikleri ürünü satabilecekleri pazarımız da hazır.'' "Kayı" logolu şal ve atkıların patentini almak için çalışma başlattıklarını da bildiren Durmuş, patenti aldıktan sonra Bilecik'in ürünlerini ve tarihini uluslararası platforma taşıyabileceklerine inandığını dile getirdi.









Doktorlar iki hastanede aynı anda çalışabilecek


#Bilecik
#Fazilet Durmuş
7 yıl önce