|

Bir asırdır Kudüs’e hasretiz

Edebiyatçı yazar Nurettin Taşkesen, işgalin 100.yılında Kudüs’ü anlattı. “Yüzyıllık Hasret Kudüs 1917” kitabını yazan Taşkesen, “Kudüslüler Mescid-i Aksa'ya hasret. Yüz yıl önce başlayan işgal devam ediyor" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2017 lundi
Güncelleme: 00:53 - 11/12/2017 lundi
Yeni Şafak
Kudüs
Kudüs

Yüzyıllık Hasret Kudüs 1917 isimli eseriyle tarihseverlerden büyük beğeni toplayan edebiyatçı yazar Nurettin Taşkesen, mukaddes şehrin elimizden çıkışının 100. yılında Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul şubesinde bölgeyi anlattı. İsra Suresi’nin birinci ayetiyle konuşmasına başlayan Taşkesen, Kudüs ile ilgili hadislerle konuşmasını sürdürdü. Kudüs'ün tarih boyunca maruz kaldığın işgalleri kronolojik sırayla anlatan Taşkesen, Kudüslülerin orada yaşamalarına rağmen Mescid-i Aksa'ya hasret kaldıklarını söyledi ve ekledi: "Yüz yıl önce başlayan işgal bugün de devam ediyor."


FİLİSTİN'İ BOŞ BIRAKMAYALIM

İsrail'in 100 yıl önce işgal ettiği toprakları bugün ABD'nın desteğiyle genişlemeye çalıştığını belirten Taşkesen, bu tehlike karşısında Müslümanlar'ın yapması gereken iki şey olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Gücü yeten Kudüs'e gidip kutsal topraklarını başı boş bırakmamalı ve Filistinli kardeşleriyle birlikte olmalı. Oralara gidemeyen de Peygamber efendimizin dediği gibi Mescid-i Aksa'nın kandillerini yakacak yağ gönderebilir. Yani oraya yardım elini çeşitli kurumlarla iletebilir."


BELGE NİTELİĞİNDE

Taşkesen, "Yüzyıllık Hasret Kudüs 1917" isimli çalışmasını belge niteliği taşımasıyla birlikte rahatça okunması için roman tarzında kaleme aldığını söyledi Taşkesen, "Kitapta her şey belgeli. Osmanlı Alay müftüsünü kitabın kahramanı yaptım. O zamanki Alay birliğini anmak ve Kudüs'e dair bir şey yapmak istedim. Çünkü Alay müftüsü her zaman orduda önemli işlere yardımcı olmuştur. Kudüs'ü bir alay müftüsünün gözünden vererek farklı bakış açısı sundum. Elimden gelen buydu. Kitabın arkasında 100 yıl öncesinin Filistin'in haritasını ekleyerek işgalin ne raddeye geldiğini gözler önüne sermek istedim" şeklinde konuştu.

#Nurettin Taşkesen
#Kudüs
#Mescid-i Aksa
il y a 6 ans