|

Bir öğünde 6 hamburger yiyordu

Antalya'da tüp mide ameliyatıyla 11 ayda 62 kilo veren 30 yaşındaki Uğur Cengiz, "Bu kadar kiloyu verince içimden adeta ikinci bir insan çıktı" dedi. Cengiz, ameliyat olmasındaki en büyük etkeni ise "16 aylık oğlum ve 1 ay sonra doğacak kızımla çektireceğim ilk fotoğraflarda kilolu olmak istemedim" diye açıkladı.

Yeni Şafak
11:56 - 20/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:15 - 20/01/2016 Çarşamba
DHA

11 ay önce 142 kiloyla girdiği tüp mide ameliyatından sonra 62 kilo vererek 80 kiloya düşen makine teknikeri Uğur Cengiz, düzensiz hayat ve beslenme sonucu son 4 yılda aldığı kilolardan kurtulduğu için mutlu olduğunu söyledi. 26 yaşından itibaren kilo almaya başladığını, bu kiloları vermek için denemediği yol kalmadığını anlatan Cengiz, "Spor yaptım, diyetisyene gittim ancak kilo veremedim. Hatta 68 kilodan 128 kiloya 1 yılda çıktım. Ondan sonra da 5'er 10'ar almaya başladım. Denemediğim yol kalmadı. Sonunda tüp mide ameliyatını araştırıp olmaya karar verdim" dedi.



Her bulduğumu yiyordum


Ameliyata karar verdiğinde hiçbir tedirginlik yaşamadığını sözlerine ekleyen Uğur Cengiz, "Hiç korkmadım. Çünkü eski halime dönmeyi çok istedim. Eşim ve ailem ameliyata karşıydı ama ben kararlıydım. Mart 2015'te ameliyat oldum" dedi. 11 ayda 80 kiloya inen Cengiz, şunları söyledi:"Şimdi, 'kendime nasıl böyle bir kötülük yapmışım' diye düşünüyorum. Devamlı yiyordum. Her bulduğumu yiyordum. Sınır yoktu. Şimdi aynada kendimi görünce çok mutlu oluyorum. Kilolu olmak özel hayatımı, sosyal hayatımı ve iş hayatımı çok etkiledi. Makine teknikeriyim. Hiçbir iş başvurum kabul olmadı. Fiziksel görünüm önemli. Takım elbiseler giyiyordum kilomu kapatsın diye ama fayda etmiyordu. Bu sürede çalışamadım. Şu anda çalışıyorum."



Artık seçici olabilirim


142 kilo olduğu dönemde iş ve elbise seçme şansı olmadığını söyleyen Cengiz, "Eskiden ne seçebileceğim iş vardı, ne de kıyafet. Kilo verince hem kıyafetimi seçebildim, hem de işimi. Özgüvenim var. Görüşmelere giderken 'kilomdan dolayı reddedilecek miyim' düşüncesi yok artık" dedi.



Eşi Gülşah Cengiz ile 2010 yılında evlendiğinde 128 kiloya yakın olduğunu aktaran Uğur Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Eşim eski halimi, 68 kilo olduğum halimi bilmiyordu. Beni böyle görünce şimdi çok mutlu. Ama biraz tedirgin. Çok mutlu hayatım var. 16 aylık oğlum Hasan Deniz 2014 doğumlu. Ameliyata karar vermemdeki asıl öncüler eşim ve oğlum oldu. Oğlum ve eşimle ilk fotoğraf çektirdiğimde zayıf olmak istedim. Fotoğraflarda kilolu olmak istemedim. Allah bana ikinci çocuğu nasip etti. 1 ay sonra kızımız olacak."




Bir öğünde 6 hamburger yiyordu


"Zayıf olmak çok güzel" diyen Uğur Cengiz, kilolu olduğu dönemlerde 5'inci kattaki evine çıkarken 3'üncü katta nefesinin kesildiğini ve mola verdiğini anlatırken, "Şu anda bana mısın demiyor" dedi. Eskiden yürüyüş bandında 5 dakikadan fazla duramadığını sözlerine ekleyen Cengiz, "Şimdi nefes zorluğu çekmeden ve yorulmadan 20 dakika sporumu yapıyorum. Eskiden ekmek almaya bile gitmiyor, üşeniyordum. Şimdi koşa koşa gidiyorum. Eskiden bir öğünde 6 hamburger yiyordum. Şu anda bir tane kafi geliyor. İçimden adeta 62 kiloluk bir insan çıktı" ifadelerini kullandı.




#diyet
#obezite
#tüp mide
8 yıl önce