|

Bir tutam çilek pembesi

Her yaştan kitapseverin beğenisini kazanan Üç Çocuk, Bir Öğretmen ve Unutulmaz Bir Gün isimli roman, Tudem Edebiyat Yayınları’ndan çıktı. Kitabın yazarı John David Anderson, insan ilişkilerinin karmaşıklığını ve sevginin gücünü derinlikli gözlemlerle bu kez üç çocuğun gözünden anlatmayı tercih ediyor.

Yeni Şafak ve
15:07 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 15:13 - 7/11/2017 Salı
Yeni Şafak
John David Anderson'ın "Üç Çocuk Bir Öğretmen ve Unutulmaz Bir Gün" adlı kitabı yayınlandı.
John David Anderson'ın "Üç Çocuk Bir Öğretmen ve Unutulmaz Bir Gün" adlı kitabı yayınlandı.

John David Anderson’ın Üç Çocuk, Bir Öğretmen ve Unutulmaz Bir Gün isimli romanı Tudem Edebiyat Yayınları etiketiyle ülkemizdeki okurlarla buluştu. Amerikalı yazarın 2016 yılında çocuk edebiyat alanındaki ödüllere doymayan bu kitabı çocuklara olduğu kadar, büyüme işini hayatta mümkün olduğunca erteleyenlere de eğlenceli ve eğitici hikayeler sunuyor. Romanın ana karakterleri olan üç öğrencinin yol hikayesi, öğretmenlerinin rahatsızlığı nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalmasıyla başlıyor. Öğretmenleri Bayan Bixby’ye gitmeden önce unutulmaz bir gün yaşatmaya karar veren kafadarların serüveni, her yaştan kitap kurdunu güldürürken ağlatmayı da başarıyor. 2016 yılında, New York Times Dikkate Değer Kitap Ödülü, Publisher’s Weekly Yılın En İyi Çocuk Kitabı, School Library Journal Yılın En İyi Kitabı, Journal Library Birliği Seçimi gibi ödüller kazanan roman, Anderson’ın gözlemlerini de okuyucuya taşıyor. Eserinde esprili olduğu kadar epik bir dil oluşturmayı da başaran yazar, bizlere keyifli bir okuma tecrübesi vadediyor.

HAYAL GÜCÜ EN BÜYÜK ARMAĞAN

Steve, Topher ve Brand isimli üç çocuk, hastalanan öğretmenlerine harika bir gün yaşatmak ve onu ziyaret etmek için bir plan yapıyor ve aslında hiç girmemeleri gereken bir yola giriyorlar. Öğretmenleri Bayan Bixby’nin her gün kullandığı patika yol, bu üç kafadar için hayatlarının yolculuğu halini alıyor. Yolda ufaklıkların başına gelen bir dizi olayı ele alan kitap, karakterleri olduğu kadar, okuyucuları da olay örgüsünün içine çekiyor. Kısacık yolda karşılaştıkları çeşit çeşit yüzler ve akıllarını kurcalayan düşünceler, bu sıradan yolculuğu onlar için unutulmaz bir yol hikayesine dönüştürüyor. Karakter olarak çok farklı olan bu üç arkadaş destansı yol maceralarını üç farklı bakış açısıyla okuyucuya sunuyor. Steve, Topher ve Brand isimli bu üç çocuk, kendilerine has kaygı ve düşüncelerini yine kendilerine has üslup ve kelimelerle anlatıyor. Yazarın, karakterlerin kendilerini anlatması için bu denli özgürlük alanı oluşturması, eseri başarılı kılan önemli özelliklerden sadece birisi. Bu üç arkadaşın hiç bilmedikleri br maceraya atılmalarının sebebi olan Bayan Bixby ise, genç, idealist, sevgi dolu ve bir tutamı çilek pembesi olan açık kahverengi saçlarıyla karşımıza çıkıyor. Öğrencilerine hayattaki en büyük armağanlarının hayal gücü olduğunu her seferinde hatırlatan öğretmen, her zaman küçük alıntılarla konuşuyor. Bunlara ‘olumlama’ diyen Bayan Bixby’nin çocuklar üzerindeki etkisinin boyutları paragraflardan da hayli net anlaşılıyor.

HAYAT DERSLERİYLE DOLU

Yapmaya değer hiçbir şeyin kolay olmadığını okuyuculara anımsatan kitap, üslup açısından da kolaya kaçmıyor. Örneğin Brand, sürekli yeni kelimeler buluyor. Topher, öğretmeninin ‘armağan’ olarak öğrettiği hayal gücünü her fırsatta konuşturuyor. Steve ise kavramları birbirine karıştırarak esere farklı bir zenginlik katıyor. Kitap, verdiği hayat dersleri açısından da oldukça zengin. Çocukların olduğu kadar, yetişkinlerin de kulağına küpe etmesi gereken onlarca küçük alıntı ve tecrübe, Steve, Topher, Brand ve öğretmenleri Bayan Bixby sayesinde okuyucuya ulaşıyor.

  • KİTABIN ÖZETİ :
  • Üç Çocuk, Bir Öğretmen ve Unutulmaz Bir Gün
  • John David Anderson
  • TUDEM Yayınları
  • Ekim 2017
  • 304 sayfa
#Tudem Yayınları
#John David Anderson
#Unutulmaz Bir Gün
6 yıl önce
default-profile-img