|

Bir vefa filmi

Vizyonun yeni yapımlarından "Sevdam Gözlerinde Kaldı" Muhsin Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümünü anlatıyor. Filmin yönetmeni Ahmet Yenilmez, "Bir aşk hikayesi üzerinden seyirciye sorular sordurarak yaşananları hatırlatacağız" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:44 - 6/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Usta oyuncu Ahmet Yenilmez, Muhsin Yazıcıoğlu, Mahmud Esad Coşan ve Abdullah Çatlı'nın şüpheli ölümüne ilişkin birçok ayrıntıyı beyazperdeye aktardı. Geçtiğimiz cuma günü vizyona giren 'Sevdam Gözlerinde Kaldı' filminin arka planında 1996'daki Susurluk Kazası ve Mahmud Esad Coşan ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümlerindeki benzerlik kurgusal bir çerçevede işleniyor.



YAŞANANLARI UYARLADIM






Filmde 1970'li yılların sonunda İstanbul Üniversitesi'nde öğrenim gören Ülkücü Hareket'e mensup Mahir'in Belgin ile aşkı ve 80 ihtilali sonrası hayatta kalmak için Şeyh Edebali'nin dergahına sığınma öyküsü anlatılıyor. Filmde Yenilmez'in yanısıra Burak Yenilmez, Hümeyra Çetin, Mehmet Ali Tunçer ve Hasan Kaçan gibi isimler rol alıyor. Yazıcıoğlu, Coşan ve Çatlı'nın ölümünün birbiriyle bağlantılı olduğunu söyleyen Yenilmez, filmi "Şüpheli konuların üzerine gittik. Bu iç ismin Barnabas İncili ile ilgili konuşmaları var. Üçünün de ölümü birbirine benziyor. Öldüğünde hepsinin çantaları kayıptı. Gülen Cemaati ile ilgili uyarıları olmuş. Bunlar bir tesadüf olamazdı. Ben de yaşananları filme uyarlamak istedim. Bir aşk hikayesi üzerinden seyirciye sorular sorarak yaşananları hatırlatıyoruz" sözleriyle anlattı.



Son isteği yerine geldi






Yazıcıoğlu'nun ölümünden üç gün önce kendisinden bir film istediğini söyleyen Yenilmez, şöyle konuştu "Yozgat'a gidiyorduk. Bana 'Biz hiç aşık olmadık mı oğlum' diye sordu. Ben de 'Oldunuz mu?' deyince 'Taş mı taşıyoruz biz' yanıtını verdi. Son görüştüğümüzde de benden film çekmemi istemişti. Ben de bundan etkilenerek filmde aşk hikayesi üzerinden ölümünü sorguladım."


#Ahmet Yenilmez
#Muhsin Yazıcıoğlu
#Mahmud Esad Coşan
#Sevdam Gözlerinde Kaldı
7 yıl önce