|

'Bu bizim sevdamız' filminin tanıtımı yapıldı

Mersin'de çekimlerine başlanacak olan 'Bu Bizim Sevdamız' filminin tanıtımı yapıldı. Tenis İhtisas Kulübü'nde düzenlenen toplantıda konuşan senarist Selçuk Şahin Polat, film projesinin 4 yıllık bir hazırlık sürecinden sonra hayata geçtiğini belirtti.

Yeni Şafak
15:52 - 19/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 13:54 - 19/11/2014 Çarşamba
DHA
 Polat, filmin odağında bir aşk hikayesi olduğunu ancak kültürel zenginliklere, farklı türde yaşam biçimlerinin sağladığı sosyal yararlara, tarihi gerçeklerle paralellik kurularak vurgu yapıldığını söyledi. Film hazırlık süreci içinde yoğun bir araştırma başlattıklarını da dile getiren Polat, şöyle devam etti:

"Alevileri, Hıristiyanları, Yörükleri, Romanları, Kürtleri inceledik. Mersin'de ne varsa yansıtmaya çalıştık. Bunu yaparken de kentin bazı özelliklerini yansıtmaya çalıştık, kültürel değerlere, tarihsel dokuya özen gösterdik. Mesela karakterlerimiz tarihi mekanlarda buluşuyor. Tarihsel dokuyu da içine alan bir proje gerçekleştirdik. Ama tüm bunlar bir gerilim ile yürüyor. Filmde bir efsanemiz var, bir mafyamız var. Gerilim bu noktada başlıyor. Kahramanlarımızın bunlarla karşılaşması ve ölüme giden bir süreç var. Filmde engellilerle ilgili bölümler de var. Empati kurma olayını işledik. Filmde 30 karakterimiz var. 2015 Mayıs sonunda çekimlere başlayıp 5 hafta süre içinde çekimleri bitireceğiz. Ocak ayında da vizyona çıkacağız."

LANSMANI 29 KASIM'DA

Altmış Sekizler Medya Yapım tarafından Kızkalesi, Yumuktepe, Pompeipolis ve Şehir Mezarlığı gibi Mersin'in tarihi ve simgesel mekanlarında çekimleri yapılacak 110 dakikalık Bu Bizim Sevdamız filminde Meltem Cumbul, Mustafa Alabora, Menderes Samancılar, Asuman Çakır, Cengiz Bozkurt, Cansu Fırıncı, Nazan Diper ve Zafer Diper kamera karşısına geçecek.

Mersin'de farklı kültürel kimliklere ve yaşamlara sahip karakterler arasında gerçekleşen ilişkileri ve farklı kültürlere sahip insanların yaşayışları, tarihi gerçekler ve efsaneleri odağında aşk serüveni olan hikayeyi anlatacak filmin lansmanı, birçok ünlü oyuncunun katılımı ile 29 Kasım'da gerçekleştirilecek.

 
#Meltem Cumbul
#Mustafa Alabora
#Menderes Samancılar
#Asuman Çakır
#Cengiz Bozkurt
#Cansu Fırıncı
#Nazan Diper
#Bu bizim sevdamız
9 yıl önce