|

Bu deliliğe nokta koyun

Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Merkezi işbirliğinde düzenlenen “Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferansları”nın ilki, dün Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Yüksek temsilcisi Nassir Abdulaziz Al-Nasser'in katılımıyla gerçekleşti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/10/2016 Monday
Güncelleme: 22:44 - 23/10/2016 Sunday
Yeni Şafak
Toplantıya Başbakan müşaviri Prof. Dr. Bekir Karlığa, Medeniyetler İttifakından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve İBB Başkanı Dr.Kadir Topbaş katıldı.
Toplantıya Başbakan müşaviri Prof. Dr. Bekir Karlığa, Medeniyetler İttifakından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve İBB Başkanı Dr.Kadir Topbaş katıldı.

Toplantıda konuşan Nasser, Medeniyetler İttifakı adaletsizlik ve eşitsizliğe karşı bir direniş olarak ortaya çıktığını söyledi. İttifakın insanlar arasında köprüler oluşturmaya devam edeceğini söyleyen Nasser, “Türkiye radikal unsurlar tarafından saldırılara maruz kalmıştır. Bu unsurlar dinlerimize karşı tehdit oluşturmuşlardır" dedi.



POTANSİYEL KULLANILMALI


İttifak, adalet ve eşitsizliğe karşı bir direniş olarak ortaya çıktığını ifade eden Nasser “Mülteciler daima yabancı düşmanlığına maruz kalıyorlar ve bu da şiddete kapı açıyor. Artık bu deliliğe bir nokta koyulması gereklidir” diye konuştu. İttifakın öneminin günümüzde gittikçe artmakta olduğunu belirten Bekir Karlığa ise "Zengin medeniyet birikimimizin özgünlüğünü tanıtmak ve bu mirası gençlerimize tekrar hatırlatmak istiyoruz" şeklinde konuştu.


#Medeniyetler İttifakı
#Nassir Abdulaziz Al-Nasser
8 years ago