|

Bu hafta vizyona 10 yeni film geliyor

Bu hafta vizyonda 6'sı yerli olmak üzere 10 yeni film var. Odak noktası ise Marvel hayranlarının şafak saydığı 'Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı'. Korku severler için ise 'İfrit'in Diyeti: Cinnia' bu hafta vizyona girecek.

Yeni Şafak
09:18 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:19 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bu hafta sinema salonlarında yine birbirinden iddialı yapımlar bizi bekliyor. Yönetmenliğini Özgür Özberk ve Şahin Yiğit'in beraber üstlendikleri

İfritin Diyeti: Cinnia

ve Marvel hayranlarının şafak saydığı

Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı

bu hafta vizyona girenlerin arasında. Ayrıca ünlü matematikçi Srinivasa Ramanujan Iyengar

'ın hayatını anlatan Sonsuzluk Teoris de bu hafta vizyona girenler arasında.Cuma günü beyazperdeye gelecek olan diğer filmler ve özetleri:



Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı




Marvel alemi için sivil savaş alarmı! 'Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı'; süper kahramanları, öykü evreninin en önemli konusunda karşı karşıya getiriyor. Yenilmezler'in dahil olduğu olay kötü sonuçlanınca, politik güçler Yenilmezler'in bir otorite tarafından takip edildiği ve yönlendirildiği bir sistem kurulması için baskı yapmaya başlarlar. Bu durum Yenilmezler'in fikir ayrılığına düşerek iki gruba ayrılmasına neden olur. Steve Rogers'ın önderliğinde Yenilmezler'in hükümet baskısı olmaksızın özgür bir biçimde insanlığı korumaya devam etmesini savunan grup ve Tony Stark'ın şaşırtıcı bir biçimde hükümet kontrolünü ve müdahalesini destekleyen bir diğer grup.



Chris Evans'ın dördüncü defa Kaptain Amerika kostümünü giyeceği filmde, yönetmen koltuğunda yeniden Russo Kardeşler var! Chris Evans'a başrollerde Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Daniel Brühl gibi isimler eşlik ediyor.



İfrit'in Diyeti: Cinnia




Üç genç arkadaş cin temalı bir korku filimi çekmeye karar verirler. Kendilerine sağlam bir hikaye bulmak isteyen bu üç genç, o civarda yaşayan bir Mühr-ü Vekil'in kapısını çalar ve o andan itibaren aradıkları korku hikayesinin asıl oyuncuları olacaklarını bilmeden kendi hikayelerinin dehşetini yaşamaya başlarlar.



Yönetmenliğini Özgür Özberk ve Şahin Yiğit'in beraber üstlendikleri filmin senaristliğini İbrahim Hakkı Öztürk üstleniyor. Başrollerde Özgür Özberk, Gülşah Çomoğlu, Fahri Öztezcan ve Kirkor Dinçkayıkçı, Gözde Fidan, Ebru Demirdöven, Fatma Öney ,Serap Önder ve Yusuf Cemal Temel bulunuyor.



Sonsuzluk Teorisi




Hindistan'ın Madras kentinde yoksulluk içinde büyüyen Srinivasa Ramanujan Iyengar, İkinci Dünya Savaşı sırasında Cambridge Üniversitesi'ne giriş hakkı kazanır. Profesör G. H. Hardy rehberliğinde, Iyengar matematiksel teorinin öncülerinden olacaktır. Filmde gerçekte yaşamış olan matematikçi Srinivasa Ramanujan Iyengar'ın gerçek hikayesi anlatılıyor. Matt Brown'un yönettiği ve senaryosunu yazdığı filmin oyuncu kadrosunda Jeremy Irons, Stephen Fry, Dev Patel gibi isimler bulunmakta.



Ankara Yazı: Veda Mektubu




Yönetmenliğini Kemal Uzun'un yaptığı 'Ankara Yazı-Veda Mektubu'nda başrolleri Gürkan Uygun, İpek Tuzcuoğlu, Münir Can Cindoruk, Burçin Abdullah, Ümit Acar, Tuncer Salman ve Sefa Zengin paylaşırken, filmin yapımcılığını Galip Güner ile Elin Ecealp üstleniyor. Film 12 Eylül Darbesi'nde Mustafa Pehlivanoğlu'nun idam edilmesini ve ailesinin yaşadıklarını konu ediniyor.



Adım Adım




Eski bir balet olan Şevket'in hayatı oğlu Tolga'nın görme engelli kızı Ayşen'i ona bırakmasıyla bir anda değişir. Yaşama müzik ile sarılan Ayşen'e hayatını adayan Şevket kendisini bu umut yolculuğunda farklı hayatların çıkmazında bulacaktır.



Yönetmenliğini ve senaristliğini Sinan Uzun'un üstlendiği Adım Adım'ın başrollerinde Haldun Dormen, Asuman Dabak, down sendromlu Can Ayan, bedensel engelli baletler Mehmet Sefa Öztürk ve Bora Acar Zöngür de rol alıyor.



Yarım






Türkiye'nin doğusundaki bir dağ köyünde yaşayan 15 yaşındaki Fidan, annesini kaybedince zorlu bir hayata atılır. Annesinin ölümünün ardından kendisinden küçük iki kardeşine annelik yaparken aynı zamanda çobanlık yaparak hayatını kazanmaya çalışır. Fidan, kendi rızası olmadan, bir miktar para karşılığında çocuk yaşında bir aileye verilir. Ege'deki yeni hayatı en az eskisi kadar zorlu olur. Evlendirildiği adam 35 yaşında fakat zihinsel sorunları nedeniyle çocuksu davranışlara sahip Salih adında biridir. Başlarda birbirlerini reddeden iki çocuk arasında zamanla iyilik ve merhamet dolu naif bir ilişki başlayacaktır.



Başgan




Kıbrıslı Türkler, güneyi Avrupa Birliği'nde olan Kıbrıs'ın kuzeyinde Avrupa Birliği'nin "kontrol altında olmayan" topraklarında yaşamaktadır. Arif Salih Kırdağ, Rumlarla Türkleri yeniden bir devlet çatısı altında toplayarak, 40 yılı aşkın süredir devam eden Kıbrıs Sorunu'nu çözeceğine kendini fazlaca inandırmış ve buna destek ararken kendi gerçekliğini kaybetmiş bir politikacıdır. Belgeseli Orhan Eskiköy yazıp yönetiyor.



5 Dakkada Değişir Bütün İşler






Mahalle arkadaşı olan Sedat, Harun ve Cihan, Sedat'ın bahisten kazandığı parayı harcamak için eğlenceye giderler. Böylece Harun ve Cihan hayatlarında daha önce başlarına gelmemiş olaylar yaşayacaklardır. Ancak içeride zil zurna sarhoş olan, yüksek gelen hesabı ödeyemeyen kafadarları o gece başlarına büyük bir dert açacaktır. Mafya bağlantılı mekan sahibi Tavşan Rıza korkulu rüyaları olacaktır.



Senaryosunu Alptekin Öztürk, Orçun Benli ve Şükrü Üçpınar'ın yazdığı ve yönetmen koltuğunda Orçun Benli'nin oturduğu 5 Dakkada Değişir Bütün İşler'in başrollerinde Bülent Şakrak, Haki Biçici, Kaan Turgut, Emre Altuğ, Ecem Özkaya, Murat Şahan, Ali Düşenkalkar gibi isimler yer alıyor.



Çöl Kraliçesi




Film, yazar, gezgin, arkelog, araştırmacı ve aynı zamanda 20 yy. sonunda İngiliz İmparatorluğu'nda siyasi bir figür olan Gertrude Bell'in hayatını bilinmeyen yönleriyle beyazperdeye taşıyor. Meraklı ve maceracı bir kadın olan Gertrude İngiltere'nin dışındaki hayata merak duyar ve görmek ister. Elçilikte görevli olarak Tahran'a gider, burada elçilik sekreteri Henry Cadogan'a tanışır. Bu tanışma yanlış anlaşılmış kişilerle birlikte hayat boyu sürecek bir maceranın başlangıcı olacaktır.



Filmin senaristliği ve yönetmenliği Werner Herzog'a aitken, başrolde Nicole Kidman yer alıyor. Kadronun diğer yıldızları ise Robert Pattinson, Damian Lewis, James Franco ve Christopher Fulford.



İşkence Odası




Filmin hikayesinde çocukken kaçırılan ve işkence gören genç bir kadının intikam arayışı, onu ve kendisi gibi çocuk istismarına maruz kalmış bir arkadaşını sapkınlığın korkunç ve derin bataklığına sürükler. Martyrs, 2008 yılında Pascal Laugier'ın yönettiği aynı adı taşıyan filmin yeniden çevrimi. Amerikan yapımın başrollerinde Bailey Noble, Troian Bellisario, Kate Burton, Blake Robbins gibi isimler yer alırken; filmin yönetmenliğini Kevin Goetz ve Michael Goetz üstleniyor.


#Sonsuzluk Teorisi
#İşkence Odası
#Çöl Kraliçesi
#5 Dakkada Değişir Bütün İşler
#Başgan
#İfrit'in Diyeti: Cinnia
#Yarım
#Adım Adım
#Ankara Yazı: Veda Mektubu
#Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı
#Vizyon
8 yıl önce