|

Bu kez darbeye karşı yola çıktı

DSP'nin 2010'daki kongresinde genel başkan adayı olan Erol Özavcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başkanlık sistemi konusunda destek amacıyla çıktığı Türkiye turunu darbe girişiminden sonra demokrasi nöbetlerine katılarak sürdürüyor.

Yeni Şafak
23:04 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 20:06 - 24/07/2016 Pazar
AA

Gaziantep'te Demokrasi Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katılan Özavcı, yaptığı açıklamada, 3 ay önce Kocaeli'den başladığı destek turu kapsamında Türkiye'nin hemen hemen bütün illerine gittiğini söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başkanlık sistemi konusunda destek amacıyla yola çıktığını ifade eden Özhelvacı, "Necmettin Erbakan hocamıza destek veremedik, yanında olamadık, Turgut Özal'a sahip çıkamadık, Adnan Menderes'e sahip çıkmadık ama bugün geç olmadan keşke demeden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a destek verelim, yanında olalım diye il il dolaşıyorum ve bunları anlatıyor." dedi.



Darbe girişiminin kendisini engelleyemediğini belirten Özhelvacı, "Ben bir Kürt kardeşiniz olarak daha önce de Demokratik Sol Parti genel başkan adayı olarak her zaman Cumhurbaşkanının yanına bir nefer olarak yollara çıkmaya yemin ettim. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan vatanımızı, milletimizi, devletimizi ve dinimizi sevdi ve öğretti. Daha önce insanlar birbirlerinden ayrılıyordu ama Cumhurbaşkanı Erdoğan geldikten sonra insanlar birbirlerinin kardeş olduğunu öğrendi" diye konuştu.



Erol, yazdığı "Başkanım sen yorma bu bedeni, bu millet biliyor uğruna kefen giyeni, takmıyoruz artık ne Gülen'i ne darbeyi, biz bulduk sadece hak önünde eğileni, dik dur eğilme, bütün dünya bilmeli yeniden doğuyor yeni Türkiye Cumhuriyeti." şiiriyle sözlerini tamamladı.



#Erol Özavcı
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Darbe girişimi
8 yıl önce