|

Bu şehre nüfusunun 4 katı turist geldi

Gölcük, Abant, Yedigöller ve Kartalkaya gibi turistik mekanlarıyla Bolu, 2015 yılında nüfusunun yaklaşık dört katı turist ağırladı.

Yeni Şafak
12:10 - 4/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:36 - 4/01/2016 Pazartesi
AA

Denize yaklaşık bir saat uzaklıktaki, doğa turizminin gözde mekanı ve yüzde 65'i ormanlarla kaplı Bolu, 2015 yılında da yerli ve yabancı tatilcilerin ilgi odağı oldu.



Gölcük, Abant, Yedigöller ve Kartalkaya gibi turistik mekanlarıyla bilinen 285 bin nüfuslu Bolu, geçen yıl 1 milyon 130 bin yerli ve yabancı tatilciyi konuk etti.



Yedigöller'in yolunun yapılmasıyla milli parka ilginin arttığı Bolu'da, Kartalkaya ve Gerede Esentepe kayak merkezleri de son yıllarda ön plana çıkmaya başladı.



Bolu Valisi Aydın Baruş'un yaptığı açıklamada, Bolu'da 147 gölet ve 14 doğal göl bulunduğunu belirterek kentin hem doğa turizmine hem de Kartalkaya gibi ünlü bir kayak merkezine sahip olması dolayısıyla ülkenin önemli turizm noktalarından biri olduğunu söyledi.



Son yıllarda turist sayısında ciddi bir artış olduğunu anlatan Baruş, "Doğal güzellikleriyle dünya markası olan Abant, Gölcük ve Yedigöller, 2015 yılında da tatilcilerin gözde mekanı oldu. Yeni yapılan turistik tesislerle birlikte bu sayının dahada artacağını, Bolu ekonomisinin bundan önemli bir şekilde istifade edeceğini düşünüyoruz. Bu sayede hizmet sektörü önümüzdeki yıllarda ciddi bir şekilde hareketlenecek" diye konuştu.


#Gölcük
#Abant
#Yedigöller
#Turizm
#Bolu
#Kartalkaya
8 yıl önce