|

Bu yaz hareketli geçecek

Büyük bütçeli çok sayıda aksiyon-macera filminin vizyona girdiği bu yılki sezonun son üç ayı da hareketli geçecek. Ünlü serilere ait yeni halkaların seyirci karşısına çıkacağı Haziran, Temmuz ve Ağustos vizyon takviminde Transformers 5: Son Şövalye, Örümcek Adam: Eve Dönüş, Maymunlar Cehennemi: Savaş ve Terminator 2: Mahşer Günü gibi iddialı yapımlar dikkat çekiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2017 Pazar
Güncelleme: 07:40 - 18/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Bu yaz hareketli geçecek
​Bu yaz hareketli geçecek

2017 yılı gişe açısından oldukça verimli geçiyor. Birbiri ardına vizyona giren yerli ve yabancı yapımlar, yapımcıların yüzünü güldürürken, gişe rakamları da önceki yıla nazaran artış gösterdi. Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı gişenin bu yılki galibi, 7 milyonu aşkın seyirci rakamıyla Recep İvedik’in 5. halkası oldu. Hızlı ve Öfkeli 8, Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı ve Logan: Wolverine gibi yabancı yapımların da zirveyi paylaştığı bu yılki gişe listesinde komedi ağırlıklı yerli yapımlar da yer buldu. Sezonun son üç ayına ait vizyon takviminde ise çok sayıda iddialı yabancı yapım dikkat çekiyor. Çoğu aksiyon ve bilim kurgu türünden bu yapımların boy göstereceği sinema salonlarında büyük hareketlilik bekleniyor.

TRANSFORMERS YENİ
HALKASIYLA GELİYOR

Wonder Woman, Tom Cruise’lu Mumya ve Vampir Cehennemi: İstilası gibi yapımların vizyona girdiği Haziran ayının bu haftasında da Aaron Taylor-Johnson, John Cena ve Laith Nakli’nin başrollerini paylaştığı Sniper: Duvar, seyirci karşısına çıktı. 2:22 ve Katliam Günü isimli iki aksiyon-gerilim filminin seyirci karşısına çıkacağı bu ayın en iddialı yapımları ise ‘Kara Gün’ ve ‘Transformers 5: Son Şövalye’. Peter Berg'in yönettiği ve başrollerini Mark Wahlberg, J.K. Simmons, Michelle Monaghan, John Goodman ve Kevin Bacon gibi ünlü oyuncuların paylaştığı Kara Gün, 2013 Boston Maratonu’nda yaşanan bombalı saldırıyı konu ediyor. Michael Bay'in Transformers serisinde son kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu Transformers 5: Son Şövalye’nin başrollerini ise Mark Wahlberg, Anthony Hopkins ve Laura Haddock paylaşıyor. Film, 23 Haziran’da vizyona girecek.

REKOR TEMMUZ’UN

Son dakika değişiklikleri yaşanmazsa yaz ayının en yoğun vizyon takvimi Temmuz’da yaşanacak. Ayın ilk haftasından itibaren vizyona girecek iddialı yapımlar arasında, yıldızlar geçidini aratmayan oyuncu kadrolarıyla dikkat çeken Örümcek-Adam: Eve Dönüş, Maymunlar Cehennemi: Savaş, Unlocked ve Atomic Blonde, belirgin biçimde öne çıkıyor. Temmuz ayının diğer iddialı yabancı yapımları ise sırasıyla The Hunter's Prayer, The Bye Bye Man, The Exception, Dunkirk, Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu ve Davud ve Câlût: İnanç Savaşı. Christopher Nolan'ın yeni filmi Dunkirk, 1940'ta Alman ordusu tarafından Dunkerque kıyılarına sıkıştırılmış İngiliz ordusunun tahliye edilmesini anlatıyor. 21 Temmuz’da vizyona girecek filmin başrollerini Tom Hardy, Kenneth Branagh ve Cillian Murphy paylaşıyor.

TERMİNATÖR AĞUSTOS’TA
GERİ DÖNÜYOR

Sezonun son ayı Ağustos’ta da iddialı yapımlar öne çıkıyor. Ayın en iddialı yapımı ise sinema tarihinin önemli serilerinden Terminatör’ün yeni halkası Terminator 2: Mahşer Günü. Hollywood’un efsane yönetmenlerinden James Cameron’un yönettiği filmin başrollerini serinin değişmez kahramanı Arnold Schwarzenegger ile ünlü oyuncular Linda Hamilton, Edward Furlong ve Robert Patrick paylaşıyor. Film, Ağustos ayının son haftasında seyirci, karşısına çıkacak. Ayın diğer iddialı yapımları olan B Planı, Kidnap, Kara Kule, Overdrive, Belalı Tanık ve Şanslı Logan’da, çok sayıda ünlü oyuncu beyazperdede boy gösterecek.

#Aksiyon
#Macera
#Film
7 yıl önce