|

Çanakkale Savaşları'nı edebiyatçılar anlattı

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Çanakkale Savaşları'nın 100. yılında düzenlenen organizasyonda, Avustralyalı, İngiliz ve Türk yazarlar bir araya geldi.

Yeni Şafak
15:59 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:03 - 2/05/2015 Cumartesi
AA

Enstitüden yapılan açıklamaya göre, yazarlar 4 gün boyunca Bursa, İstanbul ve Çanakkale'de savaşın tarih ve edebiyatla olan bağını anlattı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Troya Kültür Merkezi, Bursa Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Bahçeşehir Üniversitesi Bauart Galeri'de "Barış için Edebiyat" teması altında düzenlenen programlara edebiyatseverler yoğun ilgi gösterdi.



"Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini" kitabının yazarı Louis de Bernieres, Anadolu topraklarında yaşanmış zorlu savaş yıllarını, savaş ile hayatın iç içe geçmişliğini eserleri kapsamında dinleyicilerle paylaştı. Bursa'da Gelibolu'yu konuşmak için okuyucularla bir araya gelen Louis de Bernieres, "Savaşın açtığı yaraları edebiyatla sarmak mümkün mü?" konusunda konuştu.



Tarih türünde romanları olan Demet Altınyeleklioğlu da Türk edebiyatı temsilcisi olarak Çanakkale'yi anlattı.



Avustralyalı akademisyen ve tarihçi Jonathan King ise Anzak askerlerinin Türkiye'deki serüvenlerini ve savaş sonrası iki ülkenin de bağımsızlık destanını dinleyicilerle paylaştı.



#Jonathan King
#Demet Altınyeleklioğlu
#Louis de Bernieres
#Çanakkale
9 yıl önce