|

Cemil Meriç gönüllüleri yola çıktı

Esenler Belediyesi tarafından yola çıkan 'Cemil Meriç Gönüllüleri' görme engellilere ve yaşlılara kitap okuyacak. Proje kapsamında basılı ve sesli kitaplardan oluşan bir 'Cemil Meriç Gönüllüleri Merkezi' de açılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:10 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
'Cemil Meriç Gönüllüsü' olmak ve görme engelli kitapseverlere hem kitap okumak hem de sohbet etmek isteyenler, Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi'ne bizzat başvurarak ya da 0 (212) 508 23 06 numaralı telefonu arayarak kayıt yaptırabilirler.
'Cemil Meriç Gönüllüsü' olmak ve görme engelli kitapseverlere hem kitap okumak hem de sohbet etmek isteyenler, Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi'ne bizzat başvurarak ya da 0 (212) 508 23 06 numaralı telefonu arayarak kayıt yaptırabilirler.

Esenler Belediyesi bir nesli yetiştiren düşünür, yazar, tercüman ve sosyolog Cemil Meriç'in, doğumunun 101. yılına özel olarak 'Cemil Meriç Gönüllüleri' projesini hayata geçirdi. Proje sayesinde gönüllü üyeler, kitap okuyamayan görme engelli vatandaşlara düzenli olarak kitap okuyacaklar.



BİR MERKEZ AÇILACAK


Proje kapsamında önümüzdeki aylarda gönüllülerin okuduğu basılı kitaplardan ve sesli kitaplardan oluşan bir 'Cemil Meriç Gönüllüleri Merkezi' açılması planlanıyor. Merkez, görme engelliler kütüphanesi formatında hizmet verecek. Burada gönüllüler görme engelli kitapseverlere kitaplar okuyacak, sesli kitaplarını takip edecekler ve kitaplarını okudukları yazarlarla bir araya gelecekler. Proje Esenler Belediyesi sınırlarında da kalmayacak, İstanbul geneline yayılacak.







8 YAŞIMDA OKUMAYA BAŞLADIM


Projenin tanıtım toplantısında konuşan Cemil Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, "Babamın ilk okuru annemdi. Ben babama kitap okumaya başladığımda 8 yaşındaydım, babam 38. Okuduğum belgeler arasında Cumhuriyet gazetesi, Büyük Doğu, Yön Dergisi vardı. Anlamadığım bir sürü sözcük ve ideolojik terim vardı. Zannederdim ki okuduklarımı anlayamayacağım. Bu kanaatim bir süre sonra silindi" diyor. Babasının görmediği halde 12 kitap yazdığına vurgu yapan Meriç, Cemil Meriç'in kitaplarının ivedilikle dünya dillerine çevrilmesi gerektiğinin altını çizdi.



Kitabımı genişletiyorum


"3 seneden beri Babam Cemil Meriç kitabı üzerine çalışıyorum. 160 sayfa olarak basılan bu kitabı genişletiyorum. 700 sayfaya çıktı şu an. Sabah 10'dan akşam 10'a kadar babamla ilgili her türlü bilgiyi, veriyi tarıyorum. Zannederim 550 sayfalık bir kitap olacak" diyen Meriç, babası gibi görme yeteneğini kaybeden Arjantinli yazar Borges'i tüm dünyanın tanıdığını ancak Cemil Meriç'i Türkçe konuşan dünyanın dışında kimsenin tanımadığını söylüyor.





#Cemil Meriç
#Esenler Belediyesi
7 yıl önce