|

Cemil Meriç için 100. yıl sempozyumu

Yazar Cemil Meriç, Gümüşhane Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan 'Doğumunun 100. Yılında Cemil Meriç Sempozyumu' ile anılacak. 6 Mayıs'ta düzenlenecek olan sempozyuma Cemil Meriç'in kızı Ümit Meriç de katılacak. Sempozyumda, 29 akademisyen, Meriç'in eserlerinden hareketle, sosyoloji, medeniyet, düşünce, ideoloji, roman, şiir ve dil konulu 29 bildiri sunacak.

Yeni Şafak
09:16 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:26 - 4/05/2016 Çarşamba
AA
Cemil Meriç'in doğumunun 100. yılı için gerçekleştirilecek sempozyuma birçok değerli isim katılacak.
Cemil Meriç'in doğumunun 100. yılı için gerçekleştirilecek sempozyuma birçok değerli isim katılacak.

Sosyolog, yazar Cemil Meriç, Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Edebiyat Fakültesince düzenlenen "Doğumunun 100. Yılında Cemil Meriç Sempozyumu" ile anılacak. GÜ Edebiyat Fakültesince yarın ve 6 Mayıs'ta düzenlenecek sempozyumda, 29 akademisyen, Meriç'in eserlerinden hareketle, sosyoloji, medeniyet, düşünce, ideoloji, roman, şiir ve dil konulu 29 bildiri sunacak.



Onur kurulu GÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Cemil Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç ve İzzet Tanju'dan oluşan sempozyumun düzenleme kurulunda, GÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Muhsin Kalkışım, Yrd. Doç. Dr. Seda Özsoy, araştırma görevlileri M. Ahmet Tüzen, Mesut Kürüm, Fatih Uyar, Alperen Gençosmanoğlu ve Fahri Terzi bulunuyor.



Sempozyuma katılacaklar


Sempozyumun bilim kurulunda yer alan Prof. Dr. A. Mevhibe Coşar, Prof. Dr. Ahmet Kanlıdere, Prof. Dr. Celal Türer, Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Prof. Dr. Hüseyin Gazi Topdemir, Prof. Dr. Kenan Çağan, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Prof. Dr. Mehmet Törenek, Prof. Dr. Melek Dosay Gökdoğan, Prof. Dr. Mustafa Aydın, Prof. Dr. Mustafa Kara, Prof. Dr. Osman Kemal Kayra, Prof. Dr. Ülkü Eliuz, Prof. Dr. Yavuz Unat ve Prof. Dr. Zafer Erginli bildiri sunacak.



Sempozyum, yarın saat 09.00'da GÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Karaca Salonu'nda başlayacak.




#Doğumunun 100. Yılında Cemil Meriç Sempozyumu
#Gümüşhane Üniversitesi
8 yıl önce
default-profile-img