|

Çiçekler içinde kahve keyfi

Beyoğlu Çukurcuma’da bitkiseverlere hizmet veren Müz Botanik Kahve, çiçekleri ve içecekleriyle şehrin göbeğinde botanik partta geziyormuş hissi veren bir mekan. Doğadan ilham alınarak kurulan Müz, hiç duymadığımız bitkileri ve lezzetli içecekleri ile sizi şaşırtacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/08/2017 Pazar
Güncelleme: 04:27 - 13/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Çiçekler içinde kahve keyfi
Çiçekler içinde kahve keyfi

Etimolojik olarak, akıl, düşünce, farklı yetenek gibi anlamlara gelen ‘men’ kökünden gelen ‘mousai’ sözcüğü Çukurcuma’daki Müz Botanik Kahve’nin anlam perisi. Müzler Yunan mitolojisinde, ilham tanrıçaları, ilham perileridir. Müz, bitkilerde bulundukları yeri aydınlatma gücünü gördüğünden, doğayı günlük yaşama taşıyacak fikirler ve tasarımlar geliştirir. Doğal objeler, sıradışı bitkiler ve yalın malzemelerden ilham alır. Doğalın etkisine, sadeliğe inanarak kurulan Müz’ü, teraryumları, kaktüsleri, adını daha önce hiç duymadığımız bitkileriyle artık bilmeyen yoktur.


YAŞAYAN BİR MEKAN

Taksim’in kalabalığından bunalanlar bu minik butik organik cafe ile biraz rahatlayabilir. Öyle çok masası olan bir yer değil. Çünkü mekan yaylım yaylım oturmak için dizayn edilmemiş. Doğayı gündelik hayata taşıyan tasarımlarına bir de kahve ve sıcacık çaylar ekleyince gerçekten yaşayan bir mekan halini almış. Çeşit çeşit bitkinin doldurduğu bu küçük botanik park tarzındaki mekan şehrin göbeğinden bir an olsun sizi kopartıp keyifli anlar yaşamanıza olanak sağlıyor.


SADELİK ARAYANLAR BURAYA

Bu şahsına münhasır mekanı sevmemek imkansız sanırım. Sadece birbirinden farklı bitkilere, saksılara, takılara, enteresan dekorasyon objelerine bakmak için de gidebileceğiniz gibi çay ve kahve için de gidebilirsiniz. Ama gözleriniz hep etrafta olacak. Özellikle tasarımda sadelik arayanlar burayı çok sevecek. Gaia, flora sera, nyks, thalia ismini verdikleri teraryumlar sadece masanızın değil tüm evin atmosferini değiştirecek cinsten. Para çiçeği ya da alacağınız kaktüslerle bir araya getireceğiniz; pantolon, fırtına, üç bacak isminizi hatırldığımız el yapımı saksılardan. Hazır gitmişken yeşil, siyah, detoks çaylarından da faydalanmalı.

#Çiçek
#Kahve
#Dekor
7 yıl önce