|

Cizreli çocuklara 466 bisiklet

'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesindeki 466 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Spor salonunda yapılan törende bisiklet alan öğrenciler ile velileri büyük sevinç yaşadı. Cizre Kaymakanmı Ahmet Adanur törende yaptığı konuşmada Cizre'de çok az kilolu insanın olduğunu ve insanların formlarına dikkat ettiğini söyledi.

Yeni Şafak
11:20 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:22 - 28/04/2016 Perşembe
AA
Türkiye'nin dört bir yanında çocuklara bisiklet armağan eden Sağlık Bakanlığı, bu sefer Cizre'deydi.
Türkiye'nin dört bir yanında çocuklara bisiklet armağan eden Sağlık Bakanlığı, bu sefer Cizre'deydi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki 466 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, Cizre Spor Salonu'nda düzenlenen törende, ailelerin de törene katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Sağlıklı bir topluma doğru atılacak en önemli adımlardan birinin fiziksel hareketsizlik ve kötü beslenmeyle mücadele olduğunu belirten Adanur, hareketsiz yaşamın toplum için önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu kaydetti. Cizre'de yaklaşık bir yıldır görev yaptığı ve bu süre zarfında obezite kavramına uygun kimseyi görmediğini ifade eden Ahmet Adanur, "Dikkatimi çeken noktalardan bir tanesi, kilolu insan sayısının az olmasıdır. Bu da insanların formuna özen gösterdiği anlama geliyor. Cizre'de öğrencilere 466 bisiklet dağıtılacak ama bu sayı yetersizdir. 500 bisikletin daha temin edilmesi gerekiyor" dedi.



Kaymakam Adanur, öğrencileri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardıktan sonra bisiklete bindi. Dağıtım sırasında bisiklet alan öğrenciler ile velilerin büyük mutluluk yaşadığı da görüldü.









#Cizre
#Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat
#Şırnak
#Sağlık Bakanlığı
8 yıl önce