|

Coca-Cola'dan rüşvet skandalı

Alman endüstrisinin domino taşlarından Volkswagen'in çevre skandalından sonra bir bomba da Amerika ekonomisini temsil eden markalardan Coca-Cola'dan geldi. Coca-Cola'nın İngiltere'deki bilim adamlarının şekerli içecekler ile obezite arasında bir bağlantı olmadığını açıklamaları için milyonlarca sterlin akıttığı iddia edildi.

Yeni Şafak
08:52 - 10/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:01 - 10/10/2015 Cumartesi
Diğer

The Times Coca-Cola'nın İngiltere'deki bilim adamlarının şekerli içecekler ile obezite arasında bir bağlantı olmadığını açıklamaları için milyonlarca sterlin akıttığı haberini manşetten verdi.



Haberde Coca-Cola'nın içeceklerin obeziteye zemin hazırlaması yönündeki iddialara karşı koyması için İngiliz bilim araştırması ve sağlık beslenme inisiyatiflerine milyonlarca sterlin rüşvet ödediği öne sürüldü. Haberde ayrıca Coca Cola'nın 12'den fazla bilim adamının yanı sıra devletin sağlık danışmanlarıyla da bağlantısı olduğu iddia edildi.



Gazeteye konuşan Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Simon Capewell, "Coca-Cola sadece kamuoyunu değil siyasi kararları da maniple etmeye çalışıyor" dedi. Coca Cola, Avrupa Hidrasyon Enstitüsü'nün kurulması için 2010-2015 arasında 4.86 milyon sterlin harcamıştı. Bu vakıf spor içecekleri ve meşrubatların tüketimini öneren çalışmaları ve altına imza atan ünlü profesörüyle tanınıyor.

#coca cola skandal
#coca cola rüşvet skandalı
#coca cola obezite
9 yıl önce