|

'Çocuk yapmamak' şartı ile evlendiler

Ankara'da tedavi gören Akdeniz anemisi (Talasemi) rahatsızlığı bulunan Hasan Karalı ile Kader Şekerci, tedavi sırasında tanışarak hayatlarını Aydın'da birleştirdi. Çift, rahatsızlıkları taşıyıcı olduğu için kendilerine "çocuk yapmama" şartı koyduklarını belirtti.

Yeni Şafak
10:00 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 07:00 - 30/08/2015 Pazar
AA

Akdeniz anemisi hastası Aydınlı Hasan Karalı ile Zonguldaklı Kader Şekerci, Ankara'da gördükleri tedavi sırasında tanışarak "çocuk yapmamak şartı" ile hayatlarını birleştirdi.



Efeler ilçesi Yılmazköy Mahallesi'nde ikamet eden talasemi hastası 22 yaşındaki Hasan Karalı, Aydın Efeler Belediyesi Evlendirme Salonu'nda gerçekleştirilen nikahla kendisiyle aynı rahatsızlığı yaşayan 24 yaşındaki Zonguldaklı Kader Şekerci ile dünya evine girdi.



Nikah töreninde gazetecilere açıklamada bulunan Kader Şekerci, Akdeniz anemisi rahatsızlığı nedeniyle tedavi için gittiği Ankara'da, aynı rahatsızlıktan dolayı tedaviye gelen Hasan Karlı ile tanıştığını söyledi. Tedavi sırasında başlayan arkadaşlıklarının evlilik kararı alarak yaşamlarını birleştirdiklerini anlatan Şekerci, birbirlerini çok iyi anladıklarını ve mutlu olduklarını belirtti.



Şartları çocuk yapmamak


Anne ve babalarının taşıyıcı olması nedeniyle bu hastalığa yakalandıklarını ifade eden Kader Şekerci, "Bizim evliliğimiz çok nadir görülen bir evlilik. Normalde hastalar evlenmek istemiyor. Aileler de karşı çıkıyor. Biz evlendik, çünkü birbirimizi anlıyorduk. Çocuk yapmama şartı ile evliliğimizi gerçekleştirdik" dedi.



Birbirlerini çok iyi anladıklarını ve sevdiklerini söyleyen Hasan Karalı da "Biz evliliğimizi çocuk yapmama şartı ile gerçekleştirdik. Bu konuda bilinçliyiz. Hastalık anne ve babadan çocuğa kalıtsal olarak geçiyor. Bu doğacak bebeğimize işkence olur o yüzden yapmayacağız. Çocuğumuz da aynı kaderi yaşasın asla istemeyiz" diye konuştu.



Tedavi nedeniyle 10 günde bir hastaneye gittiklerini, bu nedenle hastanenin adeta ikinci evleri konumuna geldiğini anlatan Hasan Karalı, "Bu böyle sürüyor ve sürecek. Hastalığın tedavi süreci ağır ve pahalı, her gün vurulmak zorunda olduğumuz iğnenin fiyatı çok yüksek. Devletten bu rahatsızlığı bulunanlara daha fazla destek sağlamasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.



#Akdeniz anemisi (
#kalıtsal
#Ankara
9 yıl önce