|

Çocuklar Duymasına rekor FETÖ cezası

Çocuklar Duymasın'ın kitaplığında yer alan FETÖ'nün yurt dışındaki okullarını anlatan Barış Köprüleri isimli kitap ile ilgili RTÜK tarafından ceza kesildi. Gerçekleştirilen Üst Kurul toplantısında verilen kararda kanala yüzde 2 sınırından 562 bin lira para cezası uyguladı.

Yeni Şafak
11:39 - 3/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:08 - 3/08/2017 Perşembe
AA
Çocuklar Duymasın'ın kitaplığında gösterilen FETÖ yayını çok tepki topladı.
Çocuklar Duymasın'ın kitaplığında gösterilen FETÖ yayını çok tepki topladı.

Çocuklar Duymasın’ın son bölümünde skandal bir olay yaşandı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda dizide kullanılan bir kitaplıkta Haluk ve Meltem karakterlerinin konuştuğu sırada arkada bulunan kütüphane rafındaki detay dikkat çekti. Rafta ‘Barış Köprüleri’ adlı kitabın yer aldığı göze çarptı. Bu kitabın terör örgütü FETÖ'nün dünya ülkelerindeki yapılanmalarının en önemli basamağının anlatıldığı 'Barış Köprüleri' adlı kitap olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada gelen tepkilerin ardından dizi yapımcısı Birol Güven izleyicilerden özür diledi.

RTÜK affetmedi

RTÜK tarafından gerçekleştirilen Üst Kurul toplantısında ayrıca yıllar sonra yeniden Kanal D'de ekrana gelen "Çocuklar Duymasın" dizisinde FETÖ'nün propagandasını yapan bir kitabın görüntüsüne yer verilmesi ele alındı.

RTÜK, FETÖ'nün kirli faaliyetlerini dünyaya tanıttığı söz konusu kitabın görüntüsüne yer verilmesi sebebiyle radyo ve televizyonların kuruluş ve yayın hizmetlerini düzenleyen 6112 sayılı kanunun 8. maddesinin 1'inci fıkrasının (a) bendinde yer alan "Suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici nitelikte olamaz." hükmünün ihlali sebebiyle televizyon kanalına yüzde 2 sınırından yaklaşık 562 bin lira para cezası uyguladı.

#RTÜk
#Çocuklar duymasın
7 yıl önce
default-profile-img