|

Çocuklara kültürümüzü öğreteceğiz

Türkiye'nin en eski çocuk dergilerinden olan, 1969–1980 yılları arasında okurla buluşan "Mavi Kırlangıç" Yeşilay tarafından yeniden yayımlanıyor. Genel Başkan Mücahit Öztürk, “İçeriği kültürel kodlarımızdan oluşturduk. Türk kültüründen izler taşıyan, çocukları pek çok konuda eğitip bilgilendiren bir dergi oldu. Amacımız her çocuğa ulaşmak” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 08:16 - 23/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Mücahit Öztürk
Mücahit Öztürk

İlk sayısı 1969’da yayınlanan ve 1980’e dek yayıma devam eden Mavi Kırlangıç Dergisi, Yeşilay tarafından yeniden okurla buluşturuldu. Tasarım ve konu başlıklarıyla yenilenen, 48 sayfalık içeriğiyle, uzman bir kadro ve pedagog eşliğinde yayın hayatına kazandırılan dergi, 6-10 yaş grubuna hitap ediyor. Sağlıklı yaşam, zararlı alışkanlıklar, bilim, tarih, gezi, spor, kültür ve sanat gibi konuların işlendiği dergi için Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Mavi Kırlangıç, tamamen Türk kültür ve etiklerini taşıyan, çocukları bu yönde eğitip bilgilendiren bir dergi olma özelliğini taşıyor. Amacımız her çocuğa ulaşmak” dedi.

HER YAŞA UYGUN İÇERİK

Derginin içeriğinin kültürel kodlarımızla oluşturulduğunu söyleyen Yeşilay Genel Başkanı ve aynı zamanda Çocuk ve Ergen Psikiyatr Uzmanı Prof. Mücahit Öztürk, “Dergimiz; Yeşilcan, Efe ve Ece karakterleri üzerinden oluşuyor. Dergide asla soyut, gerçek dünyada olmayan, çocukların bilincinden uzak karakterlere yer vermiyoruz. Bu yönüyle diğer dergilerden ayrılıyoruz” diye konuştu.

Tüketim algısı oluşmaması adına reklam almadıklarını ifade eden Öztürk, “Çocuklar bu dergide hem eğlenip hem de sağlıklı yaşam, kültür, tarih gibi bilgileri öğrenecekler. Ayrıca dergimizde sağlıklı yaşam, yaş ve konunun uygunluğuna göre zararlı alışkanlıklar, dünya, çevre, bilim, tarih, gezi, spor, kültür ve sanat gibi aktiviteler yer alıyor. Mavi Kırlangıç, çocuklarda farkındalık oluşturucu, bağımlılıklardan korunma, büyüme ve gelişme açısından son derece önemli olan ince motor gelişimlerine katkı sunacak içeriğe sahip” dedi.

Arşivlik
bir dergi

Dergide ünlü yazarların, çizerlerin yer aldığını ifade eden Prof.Dr. Mücahit Öztürk, “Bu özelliğiyle dergimiz arşivlik bir dergi. Tüm okullara ulaştırılması için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan özel izinlerin çıktığı, dergi vasıtasıyla ulusal ve uluslararası yarışmaların yapıldığı, ilk sayısının 80 bin tiraja sahip olduğu, çocukların heyecanla beklediği bir dergiydi. Ve şimdi tekrar yayın hayatına başlamasının heyecanını taşıyoruz” diye konuştu.

#Çocuklar
#Kültür
#Mavi Kırlangıç
7 yıl önce