|

Çukurova’nın Ayasofyası hayata dönecek

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaklaşık bin 800 yıllık tarihinde manastır ve cami olarak hizmet veren, 1924’ten bu yana ibadete kapalı olan Ala Cami hayata döndürülecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:34 - 25/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Çukurova’nın Ayasofyası hayata dönecek
​Çukurova’nın Ayasofyası hayata dönecek

Yıllardır cami içi ve civarında devam eden kazı çalışmalarında çok sayıda mozaik ve tarihi esere rastlandı. Kazı çalışmaları sonrası ibadete açılması için hazırlanan restorasyon projesinin Koruma Kurulunca kabulünün ardından tarihi camide çalışmalara başlandı. Yaklaşık 1,5 yıl sürecek restorasyon çalışmaları sonunda Ala Cami hem ibadete açılacak hem de müze olarak hizmet verecek.

1,5 YIL SONRA AÇILACAK

Restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi veren AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, caminin son yıllarda aslına uygun olarak hizmet vermesi ve tarihi dokusunun çıkarılması için gerekli girişimlerde bulunduklarını belirterek şu bilgileri verdi: "Bu konuda geçtiğimiz hafta restorasyon projesi, Koruma Kurulunda onaylanarak çalışmalara başlandı. Çukurova’nın Ayasofyası durumundaki camimizi inşallah 1,5 yıl içinde aslına uygun olarak halkımızın ibadetine açacağız." 

#​Osmaniye
#Çukurova
#Ayasofya
#Mücahit Durmuşoğlu
#Ala Cami
7 yıl önce