|

D vitamini almak kalbi küçültüyor

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre, D vitaminin ayrıca vücuda kan pompalamada yardımcı olduğu açıklandı. Ayrıca araştırma sonuucnu açıklayan yetkililer D vitamini takviyesinin, kalp hastası kişilerde iyileştirici etkiye sahip olabileceğini de bildirdi.

Yeni Şafak
11:07 - 5/04/2016 Salı
Güncelleme: 11:45 - 5/04/2016 Salı
AA

D vitamini takviyesinin, kalp hastası kişilerde iyileştirici etkiye sahip olabileceği bildirildi. Sonuçları "American College of Cardiology"nin toplantısında açıklanan araştırma, D vitamini takviyesinin, kişilerin kalplerinin tüm vücuda kan pompalama kabiliyetini iyileştirdiğini ortaya koydu.



Araştırma çerçevesinde 163 kalp hastasının bir bölümüne bir sene boyunca her gün 100 mikro gram D vitamini tableti, diğer gruba plasebo verildiği, deneklerin yaş ortalamasının 70 olduğu ve bu yaş grubundaki birçok kişide görüldüğü üzere yaz aylarında bile D vitamini seviyelerinin düşük seyrettiği kaydedildi.



Küçük kalp daha güçlü ve verimli


Sağlıklı bir yetişkinde kalbin odacıklarında her atımda yüzde 60 ila 70 oranında, kalp hastalarında ise kalpteki kanın dörtte birinin başarıyla pompalandığı belirtildi. D vitamini alan hastalarda, kalbin odacıklarında pompalanan kan oranının yüzde 24 ila 34 oranında arttığı gözlendi.



Araştırmada ayrıca D vitamini alan hastaların kalplerinin küçüldüğü görüldü, bunun kalplerinin daha güçlü ve verimli hale geldiğinin göstergesi olabileceği kaydedildi.







#American College of Cardiology
#D vitamini
#kalp
#kalp krizi
8 yıl önce