|

Dalış rekortmeni şehitler için rekor deneyecek

Sualtı serbest dalış şampiyonu milli sporcu Derya Can, Şahika Ercümen'e ait 'Paletli Değişken Ağırlık' dalında 110 metre ve 'Paletsiz Değişken Ağırlık' dalında 93 metrelik dünya rekorlarını kırmak için Antalya'nın Kaş İlçesi'nde dalış yapacak. Can, rekor denemelerini şehitler için yapacağını söyledi.

Yeni Şafak
11:01 - 4/12/2016 Pazar
Güncelleme: 11:02 - 4/12/2016 Pazar
DHA

Geçen ekim ayında Kaş'ta yapılan Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nda 'Mono Palet Sabit Ağırlık' dalında 78 metreyle Türkiye rekoru kıran ve dünya üçüncüsü olan milli sporcu Derya Can, Kaş Hidayet Koyu'nda yeni dünya rekorları için hazırlanıyor. Can, rekor dalışlarını 16, 17 ve 18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirecek. 16 Aralık'ta 'Paletli Değişken Ağırlık' dalında ilk rekor denemesini yapacak olan Can, bu dalda milli sporcu Şahika Ercümen tarafından 21 Ekim 2016 tarihinde Kaş'ta kırılan 110 metrelik dünya rekorunu yukarı çıkarmayı deneyecek. Can, ikinci rekor denemesini, hava koşullarına ve gelişmelere bağlı olarak 17 veya 18 Aralık günü yine Kaş Hidayet Koyu'nda gerçekleştirecek ve yine Şahika Ercümen tarafından 23 Ekim 2106 tarihinde 'Paletsiz Değişken Ağırlık' dalında kırılan 93 metrelik rekoru yukarı taşımayı deneyecek.



Derya Can, rekor denemelerinin 4 yıl önce planlanan bir proje olduğunu belirtirken, şöyle dedi:


"Bu rekor denemesini Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93'üncü yıldönümünde 29 Ekim günü yapacaktım. Fakat aniden rahatsızlanarak 23 Ekim'de ameliyat olmak zorunda kaldım. Bu nedenle rekor denemelerimi ertelemek zorunda kaldım. Şu anda çalışmalarıma yeniden başladım. Kaş'ta ameliyatımı yapan Op. Dr. Ahmet Güldaş ve İzmir'deki doktorum Prof. Dr. Ümit İneboz yaptıkları kontroller sonucu çalışmalarıma izin verdi. 1 haftadır Kaş'ta çalışıyorum. Kaymakam sayın Bilgihan Bayar çalışmalarıma büyük destek veriyor. İki dalda da yeni dünya rekorlarını, sıkıntılı günler geçiren ülkeme armağan etmek istiyorum. Rekorlarımı, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale'den başlayarak bu topraklar için kanını döken, bu ulusun özgürlüğü, birliği, dirliği, bölünmez bütünlüğü ve demokrasi yolunda can veren tüm şehitlerimiz için kıracağım. Onlara ithaf edeceğim. İki rekoru da kırarak, ülkemiz insanına yüz güldüren haberler vermek istiyorum."


#Su altı
#Derya Cam
#Şehitler
7 yıl önce