|

“Derindeki Manzara” buluşması

Küçükçekmece Belediyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Veysel Günay’ın ‘Retrospektif Resim Sergisi’ni sanatseverlerle buluşturdu.

Yeni Şafak
15:28 - 13/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:33 - 13/12/2014 Cumartesi
IHA

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Veysel Günay’ın ‘Retrospektif Resim Sergisi’, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. Manzara ağırlıklı çalışmalara imza atan sanatçının sergisinin açılışına Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın ile çok sayıda akademisyen ve sanatsever katıldı.




“KÜLTÜREL GELİŞİM İÇİN ÜNİVERSİTELERİMİZLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ”


Sanatçıyı tebrik ederek, eserlerine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Besim Müftüoğlu, “İstanbul’da sanata ve sanatçıyı her anlamda desteklemeye büyük önem veriyoruz. İstanbul Aydın Üniversitesi ile pek çok alanda işbirliği yapıyoruz. Amacımız, Aydın Üniversitesi Arel Üniversitesi ve Sabahattin Zaim ve diğer üniversitelerimizle işbirliği yaparak, ilçemizin kültürel gelişimine katkıda bulunmaktır. Küçükçekmece’de kültür ve sanatın gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.


Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın da “Sanatın takdir edilmesine her daim katkı sağlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve ekibine teşekkür ediyorum” diyerek, sanatçıyı tebrik etti.



11 OCAK’A DEK CKSM’DE İZLENEBİLİR


Sanatçı sergisini oluşturan manzara ağırlıklı çalışmalarında, yaşantısına paralel; ‘’Köyüm, Yayla, Karadeniz, Tirebolu, Kazan, Gürün, Ege, Bahçe’’ gibi serilere yer verdi. Resmi; “doğada ve çevrede beni ifade ettiğine, benim duygu ve düşüncelerime karşılık geldiğine inandığım ilişkilerden, motiflerden resimsel biçimler oluşturuyorum” diyerek tanımlayan sanatçının “Derindeki Manzara” isimli sergisinde 70 eseri bulunuyor. Şimdiye kadar pek çok sergi düzenleyen sanatçının, İstanbul’da düzenlenen en geniş kapsamdaki sergisi, 11 Ocak’a kadar CKSM’de izlenebilecek.

 
#Cksm
#Yayla
#Karadeniz
#Tirebolu
#Kazan
#Gürün
#Ege
#Prof. Veysel Günay
#Küçükçekmece Belediyesi
9 yıl önce
default-profile-img