|

Dev anakonda Brezilya'da ortaya çıktı

İsviçreli fotoğrafçı Karina Oliani Brazilya'nın Mato Grosso bölgesine gitti ve dev anakondayı görüntüledi.

Yeni Şafak
15:57 - 2/10/2015 Cuma
Güncelleme: 13:03 - 2/10/2015 Cuma
Diğer

Cesur fotoğrafçı nehirde yaşayan 8 metrelik dev anakondanın fotoğraflarını çekmeyi başardı. Anakondalar daha çok Güney Amerika'da bataklık ve akarsu kenarlarında yaşarlar. Dünyanın en büyük yılanı 250 kilo ağırlığında ve 8.5 metre uzunluğundadır. Etçil olan anakondalar domuz, geyik ve hatta jaguarı bile yiyebilen güçlü konstriktöre sahipler.



Anakondalar diğer yılanların aksine avlarını zehirleyerek değil boğarak öldürürler.



Anakondalar büyüklükleri ve uyguladıkları kuvvet ile çevreledikleri canlıların kemiklerini kolayca kırarlar ve ezilerek ölmelerini sağlarlar. Daha sonra çok esnek olan çene kemikleri sayesinde avlarını tek lokmada yutarlar.



Dişi anakondaların erkek olanlara göre boğazları geriye doğru daha eğiktir. Bu özellikleriyle dişi anakondalar erkeklere göre avlarını daha kolay yakalayarak sararlar. Avını yakalayan bir anakonda, onun gitmesine izin vermediği sürece hiçbir şekilde avını kaçırmaz.





Anakondaların derileri koyu zeytin rengi yuvarlaklar ile kaplıdır. Bu renkleri ile anakondalar bulanık bataklık sularında çok iyi bir şekilde saklanabilirler.



Nehir kenarında, elindeki çubukla, suyun altında bulunan anakondayı dürten adam korku dolu anlar yaşadı. Aniden sudan çıkan yılan, adama doğru geldi. Adamın olaydan yara almadan kurtulduğu öğrenildi.



Görüntülerde zehirli bir yılandan alınan zehirin, kan üzerinde nasıl bir etkiye yol açtığını izleyeceksiniz. Yılandan alınan zehrin bir damlası bir bardak kanı, hem de çok kısa bir sürede bakın ne hale getiriyor.



Yılanların çiftleşme anlarını yakalayan Sarı Mikrofon, bizi büyük bir konuda aydınlattı.







#Karina Oliani
#anakonda
#yılan
8 yıl önce